Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner ΕΟΔΥ

Εικόνα
Διδασκάλου τελωνείο

Νέα αυτοψία Διδασκάλου στο Ναύπλιο με το τελωνείο σε πρώτο πλάνο

Σε ποιό στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες για το ιστορικό κτήριο στο λιμάνι. Τί μέλλει γενέσθαι με Μπούρτζι και κτήριο Βίγκα

Παλιό τελωνείο, κτήριο Βίγγα, Μπούρτζι στο επίκεντρο της επίσκεψης του Γιώργου Διδασκάλου την Τετάρτη το πρωί στο Ναύπλιο, με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού να αναφέρεται και στο μουσείο του Άργους. 

Σε ότι αφορά το παλιό τελωνείο του Ναυπλίου, ο κ. Διδασκάλου δήλωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για τις μελέτες αποκατάστασής του και πως το κτήριο θα αποκτήσει έναν κοινωφελή χαρακτήρα με αποδέκτες τους τουρίστες του Ναυπλίου και διαχειριστές το υπουργείο πολιτισμού και τον Δήμο Ναυπλιέων. Στόχος ένα κτήριο αξιοπρεπές που θα υποδέχεται και θα πληροφορεί τους επισκέπτες.

Μελέτες θα γίνουν και για την αποκατάσταση του κτηρίου Βίγκα, ενώ εύλογο είναι και το ερώτημα τι θα γίνει με το Μπούρτζι το οποίο έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα. Σύμφωνα με τον κ. Διδασκάλου γίνεται προσπάθεια να καλυφθεί το χαμένο έδαφος και να κερδηθεί ο χρόνος που χάθηκε λόγω των ειδικών συνθηκών που διαμορφώθηκαν με τον κορωνοϊό. Στόχος να είναι έτοιμο το 2021, αν και όπως όλα δείχνουν θα χρειαστεί μία αναπροσαρμογή των χρονοδιαγραμμάτων.

Σε ότι αφορά το μουσείο του Άργους, ο ΓΓ του ΥΠΠΟΑ επιβεβαιώσε πως αυτό βρίσκεται στη φάση της ανάδειξής του αναδόχου, κάτι που αναμένεται να συμβεί σύντομα, με στόχο μέσα στο καλοκαίρι να έχουν ξεκινήσει οι εργασίες.

 

Φώτο από παλιότερη επίσκεψη του Γ. Διδασκάλου στο Ναύπλιο.

 

 

Κοντός Banner

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.