Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Coronavirus

Αν μπορούσε να μιλήσει ο κορωνοϊός τι θα μας έλεγε (Vid)

Ένα γράμμα του COVID-19 προς την ανθρωπότητα.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΠέμ. 26 Μαρ. 2020
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Τι θα μας έλεγε ο κορωνοϊός αν μπορούσε να μας μιλήσει; Την απάντηση επιχειρεί να μας δώσει ο Ιταλός συγγραφέας Danilo Calabrese, δίνοντας παράλληλα τροφή για σκέψη.

Ο συγγραφέας μέσα από ένα ολιγόλεπτο βίντεο δίνει υπόσταση στον Covid-19 και προσπαθεί να φανταστεί, τι θα μας έλεγε ο ιός αν είχε μιλιά.

Χρησιμοποιώντας τον κορωνοϊό, ο συγγραφέας καταδεικνύει την ανθρώπινη ματαιοδοξία και αδιαφορία για το περιβάλλον και τους συνανθρώπους, καθώς και πολλά ακόμα προβλήματα διαπροσωπικών σχέσεων τα οποία χαρακτηρίζουν τη σημερινή κοινωνία.

Μέσα από την απομόνωση μπορούμε να δούμε πόση αξία έχουν μικρά καθημερινά πράγματα: «μια αγκαλιά, η ανθρώπινη επαφή, ο διάλογος, μια χειραψία, μια βραδιά με φίλους, μια βόλτα στο κέντρο, ένα δείπνο σε κάποιο μαγαζί, ένα τρέξιμο στο πάρκο σε ανοιχτό χώρο». Και πως δε θα πρέπει να τα θεωρούμε δεδομένα.

Στο μήνυμα του καταλήγει ότι είμαστε όλοι ίδιοι και δεν πρέπει να κάνουμε διακρίσεις μεταξύ μας. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι να ζούμε απλά και να κάνουμε καλές πράξεις αλλά όχι μόνο όσο θα υπάρχει ο κορωνοϊός.

Τη μετάφραση στα ελληνικά επιμελήθηκε ο Κωνσταντίνος Σταματόπουλος. Η μουσική επένδυση του βίντεο είναι από το «Now we are free» του Γερμανού συνθέτη Hans Zimmer.

 

Εικόνα
Be a blogger

 

Εικόνα
Μικρές Αγγελίες

Εικόνα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.