Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Ανδρέας Πουλάς

Μέτρα ενίσχυσης καρκινοπαθών ζητά ο Πουλάς

«Τι σκοπεύει να κάνει η Kυβέρνηση για την εκπόνηση αντικαρκινικής πολιτικής;»
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΔευ. 17 Φεβ. 2020
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Επίκαιρη ερώτηση σχετικά με τα μέτρα ενίσχυσης των καρκινοπαθών και την εκπόνηση αντικαρκινικής πολιτικής, κατέθεσε ο βουλευτής Αργολίδας και Υπεύθυνος του τομέα Υγείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Πουλάς προς τον Υπουργό Υγείας.

Ειδικότερα στο κείμενο της ερώτησης ο κ. Πουλάς αναφέρει τα εξής:

«Σύμφωνα με καταγγελίες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) αλλά και σχετικά δημοσιεύματα στον τύπο, οι ογκολογικοί ασθενείς αντιμετωπίζουν ένα πλήθος προβλημάτων ως προς την λήψη της κατάλληλης θεραπείας και την ύπαρξη των κατάλληλων υποστηρικτικών δομών.

Ειδικότερα, παρουσιάζονται μεγάλες καθυστερήσεις και ακυρώσεις προγραμματισμένων χημειοθεραπειών εξαιτίας ελλείψεως σε βασικά αντινεοπλασματικά φάρμακα, ενώ ελλείψεις παρουσιάζονται και στα συνταγογραφούμενα φάρμακα, που προμηθεύονται οι ασθενείς από τα φαρμακεία. Στις δυσκολίες αυτές προστίθεται η αγωνία από την αναμονή ως προς την ανεύρεση ελεύθερου χειρουργείου για τους ασθενείς που πρωτοδιαγιγνώσκονται με τη νόσο.

Αντίστοιχες είναι οι αναμονές για ακτινοθεραπείες, ενώ πάγιο είναι το αίτημα των ασθενών για μείωση των τιμών των εξετάσεων, των φαρμάκων, της θεραπείας και της περίθαλψης τους, η ενίσχυση των 57 ιατρείων πόνου, η δημιουργία «εθνικού μητρώου καρκίνου» και η εκπόνηση κεντρικού σχεδιασμού για την έγκαιρη  πρόληψη της νόσου.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1- Πως σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε οριστικά το πρόβλημα της έλλειψης αντινεοπλασματικών φαρμάκων και βασικών ογκολογικών φαρμάκων από την αγορά;

2- Υπάρχει σχεδιασμός υποστήριξης των ιατρείων πόνου, δημιουργίας «Εθνικού Μητρώου Καρκίνου» και σχεδιασμού προσυμπτωματικών προγραμμάτων κατά του καρκίνου;

3- Ποιος είναι  ο στρατηγικός σχεδιασμός του υπουργείου σας ως προς την καταπολέμηση της νόσου στις κατευθύνσεις και προτεραιότητες, που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή;»

 

Εικόνα
Be a blogger

 

Εικόνα
Μικρές Αγγελίες

Εικόνα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.