Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

ΕΟΔΥ Banner

Εικόνα
Λευκά περιστέρια θα πετάξουν μέσα στην Ευαγγελίστρια

Λευκά περιστέρια θα πετάξουν μέσα στην Ευαγγελίστρια

Θα γεμίσει πουλιά ο ναός κατά τη διάρκεια του αγιασμού

Δεκάδες λευκά περιστέρια θα αφεθούν ελεύθερα μέσα στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στο Ναύπλιο τη Δευτέρα, ένα έθιμο που αναβιώνει κι εφέτος στην τελετή του Αγιασμού των υδάτων.

Όπως κάθε χρόνο ο ναός αναμένεται να γεμίσει κυρίως από μικρά παιδιά, αλλά και μεγάλους για να παρακολουθήσουν το αγαπημένο τους έθιμο με τα περιστέρια.

Τα λευκά περιστέρια αφήνονται να πετάξουν μέσα στο ναό κατά την διάρκεια του αγιασμού, συμβολίζοντας το Άγιο Πνεύμα, με τους πιστούς να μεταφέρονται νοερά στη σκηνή της βαπτίσεως του Ιησού στον Ιορδάνη ποταμό, όπως περιγράφουν τα Ιερά Ευαγγέλια.

Ανάλογο τελετουργικό ακολουθείται στον Τόπο της βάφτισης του Ιησού, στο Μεγάλο Αγιασμό των υδάτων στον Ιορδάνη Ποταμό εις ανάμνηση της βάφτισης του Σωτήρα. Εκεί κατά τη διάρκεια του αγιασμού ρίχνουν βασιλικούς δεμένους στα νερά του Ιορδάνη ποταμού και την ίδια ώρα περιστέρια λευκά πετούν στον ουρανό θυμίζοντας την παρουσία του Αγίου Πνεύματος στην βάφτιση του Χριστού.
 

 

 

Κοντός Banner

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.