Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner ΕΟΔΥ

Εικόνα
Φτώχεια

Κορωνοϊός: 2.000 νοικοκυριά εκπέμπουν SOS στη Πελοπόννησο

Τι ζητά ο Νίκας από Θεοδωρικάκο.

Την χρηματοδότηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου με πίστωση 500.000 ευρώ, προκειμένου -στο πλαίσιο των έκτακτων καταστάσεων που υφίστανται- να παρέξει έκτακτη βοήθεια για την αγορά τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, ζητεί ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, την οποία συνοδεύει με σχετική αιτιολογική έκθεση.

Ζητώ από το υπουργείο Εσωτερικών να χρηματοδοτήσει την Περιφέρεια ώστε να υπάρξει δυνατότητα να υποστηριχθούν ως προς την τροφοδοσία τους -πέρα από την διαδικασία του ΤΕΒΑ- τρεις κατηγορίες πολιτών, οι ρομά, οι εξαρτημένοι και τα άτομα με αναπηρία. Για τον σκοπό αυτό, προγραμματίζω και κατ’ ιδίαν συνάντηση στην Αθήνα, την ερχόμενη εβδομάδα” σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Το αίτημα του περιφερειάρχη, ειδικότερα, αφορά την χρηματοδότηση Περιφέρειας με σκοπό την παροχή έκτακτης βοήθειας για την αγορά τροφίμων “σε νοικοκυριά που περιήλθαν σε ανάγκη εξ αιτίας των μέτρων αντιμετώπισης της διασποράς του COVID 19 και τα οποία δεν λαμβάνουν κρατική παροχή ή ανάλογη παροχή από άλλο κοινωνικό πρόγραμμα”.

Η Επιστολή:

Ο Π. Νίκας στην επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών αναφέρει τα εξής:

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά την εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονωϊού, παρουσιάζεται η ανάγκη υποστήριξης με την μορφή έκτακτης βοήθειας παροχής τροφίμων σε νοικοκυριά. Από την εκτίμηση των αρμοδίων υπηρεσιών -ως αυτή αποτυπώνεται στη συνημμένη έκθεση- ο αριθμός των νοικοκυριών που περιήλθαν σε ανάγκη ανέρχεται στα 2.000.

Κατόπιν των ανωτέρω στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων των Περιφερειών, όπως αυτές απορρέουν από το άρθρο 186 του Ν.3852/2010, επειδή η συγκεκριμένη ανάγκη δεν μπορεί να καλυφθεί από τον προϋπολογισμό έτους 2020 της Περιφέρειας, σας παρακαλούμε για έκτακτη χρηματοδότηση με το ποσό των 500.000 ευρώ για την υλοποίηση του έργου «Παροχή έκτακτης βοήθειας για την αγορά τροφίμων σε νοικοκυριά που περιήλθαν σε ανάγκη εξ αιτίας των μέτρων αντιμετώπισης της διασποράς του COVID 19 και τα οποία δεν λαμβάνουν κρατική παροχή ή ανάλογη παροχή από άλλο κοινωνικό πρόγραμμα»”.

 

 

Κοντός Banner

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.