home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΤαξίδιαΑρχείο

Καναδική εφημερίδα αποθεώνει την Πελοπόννησο

Ένα οδοιπορικό στην Πελοπόννησο «μια περιοχή πλούσια σε ιστορική κληρονομιά και μαγευτικά τοπία» επιχειρεί το L’ Express αποκαλώντας τη  «κόσμημα της ηπειρωτικής Ελλάδας».

Η περιήγηση της καναδέζικης εβδομαδιαίας εφημερίδα στην Πελοπόννησο ξεκινά από την Σπάρτη, μια «σύγχρονη πόλη 18.000 κατοίκων». «Στην αρχαία Ελλάδα ήταν από τις ισχυρές πόλεις, στο ίδιο επίπεδο με την Αθήνα. Ήταν η μόνη που δεν ήταν περιτειχισμένη δείχνοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στο στρατό της. Σήμερα οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν τα ερείπια της αρχαίας πόλης και ιδιαίτερα του θεάτρου της», γράφει.

Σπάρτη

Μετά την βόλτα στη Σπάρτη το L’ Express προτρέπει τους αναγνώστες του να επισκεφθούν τον γειτονικό Μυστρά «που δεσπόζει στην κοιλάδα [του Ευρώτα] προσφέροντας μαγευτική θέα.» Όπως αναφέρει, η πόλη ιδρύθηκε από τους Φράγκους στις υπώρειες του Ταϋγετου τον 13ο αι. μ.Χ. και όταν πέρασε στα χέρια των βυζαντινών θεωρείτο επί πολλά χρόνια ως καρδιά της Πελοποννήσου και «δεύτερη πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας μετά την Κωνσταντινούπολη». Ο Μυστράς, θυμίζει, έγινε αρχαιολογικός χώρος το 1950 και περίπου 40 χρόνια αργότερα περιλήφθηκε στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. «Τα ερείπια της πόλης, το κάστρο, οι εκκλησιές, τα μοναστήρια και το παλάτι της αξίζουν μιας επίσκεψης».

Μυστράς

Επόμενος σταθμός στην περιοδεία του περιοδικού στην Πελοπόννησο η Μονεμβασιά, «το Γιβραλτάρ της Ανατολής», ένα «αρχιτεκτονικό θαύμα σμιλεμένο στο βράχο» και «αναμφίβολα ένα από τα πιο μοναδικά τοπία ολόκληρης της ηπειρωτικής Ελλάδας». Η Μονεμβασιά είναι γεμάτη από θολωτά στενοδρόμια, βυζαντινές εκκλησιές και πανέμορφα βενετσιάνικα αρχοντικά. Η θέα των δρόμων και της θάλασσας από τα υψηλότερα σημεία του χωριού κόβει την ανάσα», σχολιάζει.

Μονεμβασιά

Αλλά εκεί που το άρθρο-ύμνος στις ομορφιές της Πελοποννήσου ξεχειλίζει από θαυμασμό είναι για τα σπήλαια του Διρού, μια «εξαιρετική τοποθεσία, που προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να επιστρέψουν στη νεολιθική εποχή μέσα σε λίγα λεπτά». «Κατά την πλοήγηση σε μια υπόγεια λίμνη για περίπου δύο χιλιόμετρα, θα έχετε το προνόμιο να παρατηρήσετε χιλιάδες σταλακτίτες και σταλαγμίτες που σχηματίστηκαν πριν από αρκετά εκατομμύρια χρόνια καθώς υποχωρούσαν τα νερά της θάλασσας. Στη διάρκεια αυτής της εκδρομής, αρκετές εκατοντάδες μέτρα κάτω από το βράχο, θα έχετε την εντύπωση ότι είστε μάρτυρες ενός πραγματικού θαύματος της φύσης. Τα χρώματα και τα μαγικά σχήματα που ξετυλίγονται πάνω από τα κεφάλια μας κάνουν τον τόπο αυτό μοναδικό στον κόσμο.»

Σπήλαια Διρού

Η ξενάγηση του L’ Express στην Πελοπόννησο καταλήγει στην διώρυγα της Κορίνθου, που δημιουργήθηκε το 1893 και «συνδέει τον κορινθιακό κόλπο με το Ιόνιο Πέαγος στα δυτικά και τον Σαρωνικό στο Αιγαίο. Οι γιγάντιες διαστάσεις του εντυπωσιάζουν τους τουρίστες από όλο τον κόσμο», καταλήγει το L’ Express.

Ισθμός Κορίνθου

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button