Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner ΕΟΔΥ

Εικόνα
Γιάννης Γκιόλας

Για εργασιακή ισοπέδωση και θερινά «μπαλώματα» κάνει λόγο ο Γκιόλας

Πως σχολιάζει τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας τα νέα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης, ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας ανέφερε:

«To νέο Σχέδιο της Κυβέρνησης που ανακοινώθηκε χθες από τον Πρωθυπουργό, κ. Μητσοτάκη, ήρθε καθυστερημένα και ελλειμματικά να προσφέρει θερινά «μπαλώματα» στις μεγάλες ανάγκες των μικρομεσαίων επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων και όλων των εργαζομένων. Η εξαγγελία για ενισχύσεις 24 δις αποτελεί απάτη και αερολογίες που μάλλον σε πρόωρες εκλογές παραπέμπουν. Ας εξηγήσουμε, όμως, γιατί υποδεχόμαστε με τόσο αυστηρή κριτική το σχέδιο αυτό που, κατά τα λεγόμενά του, θα εξασφαλίσει ρευστότητα και στήριξη σε επιχειρήσεις καιδιατήρηση των μισθών για τους εργαζομένους.

Α. Αντί για την υποστήριξη των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, το σχέδιο βασίζεται σε 20%μειώσεις, με τη μέθοδο της εκ περιτροπής εργασίας ή αλλιώς με απολύσεις τωνεργαζομένων. Μισή δουλειά, μισός μισθός και η επιδότηση των απωλειών ως ενίσχυση του60% της απώλειας των χαμένων ημερομισθίων.

Β. Η μοίρα των μικρομεσαίων προδιαγράφεται ακόμη χειρότερα με τη μέθοδο της «ανοσίαςαγέλης» για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που τους αποκάλεσαν «ζόμπυ» και«μπαταχτσήδες» με σκοπό την επιβίωση μόνον των ισχυρών.

• Απουσιάζει από τα μέτρα η άμεση δωρεάν ενίσχυση στις μικρομεσαίεςεπιχειρήσεις, που από το ΣΥΡΙΖΑ αποτελούσε πρώτη επιλογή με συνολικόεπιδοτούμενο ποσοστό 3 δις.

• Το ύψος της επιστρεπτέας προκαταβολής είναι απολύτως ανεπαρκές.

• Το πρόγραμμα εγγυοδοσίας, έτσι όπως επιλέγεται να εφαρμοσθεί από τηνΚυβέρνηση Μητσοτάκη, μόνον για συνεπείς στα υπάρχοντα χρέη, αφήνει εκτός της συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων.

• Η μείωση προκαταβολής φόρου ανακοινώθηκε χωρίς να προσδιοριστεί πόσους καιποιους θα αφορά. Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στο πρόγραμμά του τη μείωσήτης για φυσικά πρόσωπα και ατομικές επιχειρήσεις στο 50% και για νομικάπρόσωπα στο 80%, με νόμο που θα είχε ψηφίσει από 01/01/2020.
• Η περιορισμένη σε ύψος και σε εύρος αγαθών μείωση του Φ.Π.Α. που εξαγγέλθηκε, αν δεν υπάρξει τζίρος, δεν θα έχει κανένα νόημα.

• Τέλος, το πολυδιαφημισμένο και τόσο αναμενόμενο πρόγραμμα του «κοινωνικού τουρισμού» του ΟΑΕΔ, που θα μπορούσε να δώσει το φιλί της ζωής στιςτουριστικές επιχειρήσεις, δεν θα ξεπεράσει τα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Ο,τι δηλαδή πομπωδώς εξαγγέλθηκε δεν αποτελεί παρά σταγόνα στον ωκεανό.

Και επειδή ο κ. Μητσοτάκης ψεύδεται ανενδοίαστα όταν αναφέρεται στις δήθεν «καλές επιδόσεις της κυβέρνησής τους ως προς την ανάπτυξη» θα πρέπει να του υπενθυμίσουμε ότι παρέλαβε την οικονομία με ανάπτυξη 2,8% τον Ιούλιο του 2019 και«κατάφερε» να την προσγειώσει στο μόλις 1% στο τέλος της χρονιάς πολύ πριν από τοξέσπασμα της πανδημίας.

Τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και αυτά που καταγράφουν μείωση του Α.Ε.Π. κατά 0,7% στο τελευταίο τρίμηνο του 2019 σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο. Αυτή ήταν η ορμητική τροχιά προς την ανάπτυξη που και πάλι ψευδόμενος ανέφερε ο Πρωθυπουργός».

 

 

Κοντός Banner

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.