Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Το 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου στο πλαίσιο του Erasmus+ φιλοξενεί μαθητές και καθηγητές από Ευρωπαϊκά σχολεία

Erasmus για τον Καποδίστρια

Το 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου φιλοξενεί μαθητές και καθηγητές από Ευρωπαϊκά σχολεία.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΚυρ. 16 Φεβ. 2020
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «The multi-facet personality of Ioannis Kapodistrias», που αναφέρεται στην προσωπικότητα του Ιωάννη Καποδίστρια, στο οποίο συμμετέχει το 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου, θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο συνάντηση των σχολείων-εταίρων, από την Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου έως την Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, το 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου θα φιλοξενήσει για 5 ημέρες 20 μαθητές και 14 καθηγητές από σχολεία της Κέρκυρας, της Ρουμανίας, της Σλοβενίας και της Γερμανίας και από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων που αποτελούν τους εταίρους του στο πρόγραμμα Erasmus+.

Το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουν όλοι οι εταίροι περιλαμβάνει δραστηριότητες, θεματικές ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά παιχνίδια, πολιτιστικές επισκέψεις και βιωματικά εργαστήρια σχετικά με τη ζωή του Ιωάννη Καποδίστρια και το έργο του ως κυβερνήτη του νεοσύστατου Ελληνικού Κράτους. Η γλώσσα επικοινωνίας σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος θα είναι η αγγλική.

Το 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου στο πλαίσιο του Erasmus+ φιλοξενεί μαθητές και καθηγητές από Ευρωπαϊκά σχολεία

Στη φιλοξενία αυτή συμμετέχουν και συνεργάζονται 35 μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου, που ανήκουν στις Β’ και Γ΄ τάξεις, σε αντίστοιχη ηλικία με τους μαθητές των φιλοξενούμενων σχολείων. Την προσπάθεια συντονίζει η παιδαγωγική ομάδα του σχεδίου αυτού: η διευθύντρια κ. Μ. Κορομπίλη και οι κ. Δ. Καλκανάκος, κ. Μ. Νομικού, κ. Β. Γεωργαντέλλη, κ. Π. Γιαννούλη, κ. Σ. Γκιόλα, κ. Δ. Καπέλου, κ. Α. Καρυώτου, κ. Ε. Κονδύλης, κ. Σ. Κουτσιούρη, κ. Α. Κριεμάδη, κ. Γ. Ντόκος, κ. Ε. Παπακοσμά, κ. Δ. Παπακων/νου, κ. Ι Πίτσας και εκτός παιδαγωγικής ομάδας δίνουν την πολύτιμη βοήθειά τους οι κ. Π. Κωνσταντούλη, και κ. Ε. Μαρλαγκούτσου.

Οι μαθητές και μαθήτριες που θα λάβουν μέρος στο πρόγραμμα θα κερδίσουν πολλές εμπειρίες μαθαίνοντας βιωματικά. Θα μάθουν να συνεργάζονται με τους συνομηλίκους τους από διαφορετικές χώρες, έχοντας διαφορετικούς πολιτισμούς, διαφορετική γλώσσα και ακόμη και διαφορετική άποψη του κόσμου. Θα διδαχθούν επίσης από την οξυδέρκεια, τη φιλομάθεια, το ήθος, την ευσυνειδησία, τη συνέπεια και την προσφορά του Κυβερνήτη Καποδίστρια, και αυτό θα βοηθήσει στην περαιτέρω ακαδημαϊκή και προσωπική τους εξέλιξη.

Αντίστοιχη δράση είχε πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2018 όταν το 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου είχε φιλοξενήσει τα σχολεία – εταίρους του από το πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο “It’s Logical, dear Math!” και θέμα τα μαθηματικά και τη λογική.

 Το 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου στο πλαίσιο του Erasmus+ φιλοξενεί μαθητές και καθηγητές από Ευρωπαϊκά σχολεία

Αρωγοί στην προσπάθεια είναι ο Δήμος Ναυπλιέων μέσω του ΔΟΠΠΑΤ και του γραφείου Europe Direct, καλύπτοντας μεγάλο μέρος των εξόδων της φιλοξενίας.

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard στο Ναύπλιο θα φιλοξενήσει τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς στην συντονιστική συνάντηση που θα έχουν μέσα στην εβδομάδα.

Ο κ. Ιωάννης Γιατράκος, υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Αργολίδας συνεργάστηκε με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και προετοίμασε βιωματικές δραστηριότητες με θέμα τους Εχθρούς και τους Φίλους του Ι. Καποδίστρια που θα πραγματοποιηθούν την 3η ημέρα του προγράμματος.

Η κ. Αγγελική Τσάκωνα, εκπαιδευτικός – θεατρολόγος, πραγματοποίησε θεατρικό εργαστήρι με τους μαθητές μας και προετοίμασε θεατρικό δρώμενο με θέμα τη δολοφονία του Ι. Καποδίστρια που θα πραγματοποιηθεί την 4η ημέρα του προγράμματος, σε συνεργασία με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

 

Εικόνα
Be a blogger

 

Εικόνα
Μικρές Αγγελίες

Εικόνα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.