Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Δεν φαντάζεστε πως σας κλέβουν όταν πάτε να πληρώσετε με κάρτα

Απάτη με POS στην Αργολίδα
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΠαρ. 23 Αυγ. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Ένα νέο φαινόμενο παρατηρείται σε κάποια καταστήματα, που χρεώνουν με μικροποσά από 10 έως 50 λεπτά επιπλέον του νόμιμου λογαριασμού, εφόσον γίνουν συναλλαγές με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες.

Αρκετοί είναι αυτοί που έχουν πέσει θύματα των επιτήδειων που χρεώνουν κάποια λεπτά επιπλέον στην περίπτωση που αγοράσουν τσιγάρα με κάρτα. Η σχετική χρέωση καταγράφεται στην απόδειξη ως «παροχή υπηρεσιών», ενώ δεν ενημερώνεται ποτέ ο καταναλωτής.

Το ίδιο συνέβη σε βενζινάδικο της Αργολίδας, σύμφωνα με καταγγελία αναγνώστη. Συγκεκριμένα αγόρασε τσιγάρα κόστους 4 ευρώ και η κάρτα χρεώθηκε με 4.10 ευρώ. Ενώ η φορολογική απόδειξη έγραφε 4 ευρώ η απόδειξη του POS έγραφε 4.10 ευρώ.

Καταστηματάρχες κλέβουν χρήματα από τους πελάτες που πληρώνουν με κάρτα

Σε ερώτηση του καταναλωτή γιατί συμβαίνει αυτό, δόθηκε η απάντηση ότι έτσι τους λέει η εταιρεία που ανήκουν να κάνουν. Ο ίδιος επέστρεψε τα τσιγάρα και το κατάστημα του έδωσε 4.10 ευρώ σε κέρματα.

Ωστόσο πολλοί δεν προσέχουν τι χρέωση γίνεται στο POS όταν πρόκειται για μικροποσά. Έτσι ενδεχομένως να μην το μαθαίνουν ποτέ.

Αυτό που επισημαίνουν στελέχη της ΑΑΔΕ είναι ότι μπορεί να προκαλούν και να εντυπωσιάζουν οι περιπτώσεις μεγάλης φοροδιαφυγής στη Μύκονο, στη Σαντορίνη και στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, ωστόσο υπάρχουν χιλιάδες περιπτώσεις μικρών καταστημάτων όπου οι ελεγκτές έχουν εντοπίσει παρόμοια κρούσματα φοροδιαφυγής επιβάλλοντας τα πρόστιμα της νομοθεσίας και ταυτόχρονα το μέτρο του κλεισίματος των καταστημάτων για 48 ώρες.

 

Bloggers Αναγνώστης

Φόρμα μικρές αγγελίες

Συνταγές μαγειρικής

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.