Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ευρώπη

Ευρώπη

Τι πιστεύουν οι Έλληνες για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την ΕΕ

από admin2
ΔημοσιεύτηκεΠέμ. 19 Οκτ. 2017
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Οι μισοί περίπου Έλληνες (48%) θεωρούν πως η χώρα συνολικά κέρδισε από την συμμετοχή στην ΕΕ, σε σχέση με 64% για το σύνολο των Ευρωπαίων πολιτών.

Θετική η ένταξη της χώρας τους στην ΕΕ, λένε οι Ευρωπαίοι

από admin2
ΔημοσιεύτηκεΤρί. 17 Οκτ. 2017
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Το ποσοστό αυτό (64%) είναι αυξημένο κατά τέσσερις μονάδες σε σχέση με το 2016, ενώ το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν ότι η χώρα τους δεν έχει επωφεληθεί  από την ένταξη της στην ΕΕ, έχει μειωθεί κατά έξι μονάδες (από 31% στο 25%).

Οι Βέλγοι κλέβουν την εφορία και εμείς πληρώνουμε τη λυπητερή

από admin2
ΔημοσιεύτηκεΔευ. 9 Οκτ. 2017
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Την ώρα που οι Έλληνες επαγγελματίες ασφυκτιούν κάτω από τα φορολογικά βάρη, για τα οποία δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν, οι Βέλγοι συνάδερφοί τους κλέβουν κατάφορα την εφορία τους.

Αποστολή Γάνδη. Άκης Γκάτζιος

Ρομά: “Σε κανέναν δεν αξίζει να ζει σαν ζώο” (Vid)

από admin2
ΔημοσιεύτηκεΔευ. 2 Οκτ. 2017
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Ακόμα και αν η ισότητα και η αρχή της μη διάκρισης αποτελούν θεμελιώδεις αρχές της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι οι οποίοι αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη

από admin2
ΔημοσιεύτηκεΠαρ. 15 Σεπ. 2017
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Σε μια κατάμεστη αίθουσα και σε πολύ συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τη βράβευση των εθνικών νικητών για το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2017. Πρόκειται για τις ΜΚΟ "PRAKSIS" και "Μπορούμε" και την κα. Αικατερίνη Παναγοπούλου.

Ευκολότερη πρόσβαση σε προϊόντα και υπηρεσίες για τα άτομα με ειδικές ανάγκες

από admin2
ΔημοσιεύτηκεΠαρ. 15 Σεπ. 2017
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Τα άτομα με αναπηρίες θα έχουν ευκολότερη πρόσβαση σε προϊόντα και υπηρεσίες, όπως τηλέφωνα, ΑΤΜ και μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων, βάσει του σχεδίου της νέας ευρωπαϊκής οδηγίας.

Ανάγκη επαναλειτουργίας των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας

από admin2
ΔημοσιεύτηκεΔευ. 17 Ιουλ. 2017
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Την ανάγκη ανασύστασης των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας που καταργήθηκαν στο πλαίσιο του δεύτερου μνημονίου, τονίζει ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης σε ερώτηση που κατέθεσε προς την Ευρ.

Επίτιμος Διδάκτορας της Νομικής Θεσσαλονίκης ο Jean Claude Juncker

από admin2
ΔημοσιεύτηκεΔευ. 10 Ιουλ. 2017
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Η τελετή αναγόρευσης  του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jean Claude Juncker σε Επίτιμο Διδάκτορα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13/7 και ώρα 20.00, στo Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (25ης Μαρτίου & Παραλίας, Κτίριο Μ1).

«Η Ελλάδα στο Πιάτο!» και στον Τύπο

από admin2
ΔημοσιεύτηκεΚυρ. 9 Ιουλ. 2017
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Εξακολουθεί ο απόηχος της επιτυχημένης εκδήλωσης «Η Ελλάδα στο πιάτο!» που διοργανώθηκε από τον Στέλιο Κούλογλου στις Βρυξέλλες.  Η εκδήλωση, που συγκέντρωσε περισσότερους από 500 επισκέπτες, σκοπό είχε την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας στο ευρωπαϊκό κοινό με «πρέσβεις» τέσ