Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

Εικόνα
Τι λέει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για τα αποθεματικά των Δήμων

Ζητούν λειτουργία με μειωμένο προσωπικό και τηλεργασία

Ψήφισμα από το ΠεΣυ μετά από πρόταση των παρατάξεων Τατούλη, Δέδε, Πετράκου, Λυμπεροπούλου.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στη σημερινή συνεδρίαση του 27 Μαρτίου υπερψήφισε κατά πλειοψηφία (28 υπέρ 17 κατά και 4 παρών) την κοινή πρόταση των παρατάξεων (Τατούλη, Δέδε, Πετράκου, Λυμπεροπούλου).

Η απόφαση – ψήφισμα του ΠΕΣΥΠ:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στη σημερινή συνεδρίαση του 27/3/2020 εξαίρει την υπεύθυνη στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού της Πελοποννήσου που εφαρμόζει τα μέτρα προστασίας και περιοσμού διάδοσης του κορονοϊού.

Είναι αλληλέγγυο στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Π.Ε. Μεσσηνίας και στα αιτήματα του Συλλόγου τους.

Καλεί τον Περιφερειάρχη να ανακαλέσει την εντολή του, να συναισθανθεί τη κρισιμότητα της κατάστασης και να εφαρμόσει σε όλες τις ΠΕ και την έδρα τις εγκυκλίους για λειτουργία με μειωμένο προσωπικό και τηλεργασία.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφασίζει:

 • Να λειτουργήσουν από τη Δευτέρα 30/3/20 όλες οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας σε όλες τις ΠΕ και η έδρα σε συνεννόηση με τους συλλόγους των εργαζομένων   με σχέδιο  αντίστοιχο με  το σχέδιο που κατέληξαν στην ΠΕ Μεσσηνίας,  Διοίκηση,   Διευθυντές και εργαζόμενοι .
 • Να εφαρμοστούν αυστηρά μέτρα αποφυγής συγχρωτισμού στα γραφεία , για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού και την εξασφάλιση εφεδρειών εργαζομένων.
 • Να διατεθούν μέσα ατομικής προστασίας στους εργαζομένους της Περιφέρειας (γάντια, μάσκες, αντισηπτικά κλπ)
 • Να γίνεται σχολαστικός καθαρισμός και απολύμανση όλων των χώρων εργασίας της Περιφέρειας, η οποία να επαναλαμβάνετε σε τακτά χρονικά διαστήματα.                                                                               
 • Να δοθεί προτεραιότητα στις υπηρεσίες που έχουν σχέση με την πρόληψη και την προστασία από το νέο κορονοϊό, των υποστηρικτικών μηχανισμών λειτουργίας κοινωνικών υποδομών επιτήρησης, ελέγχου των μέτρων κτλ
 • Να γίνει κάλεσμα στους πολίτες να απευθύνονται στις υπηρεσίες μόνο για επείγοντα ζητήματα και κυρίως  μέσω τηλεφωνικών ή ηλεκτρονικών μέσων.
 • Να ζητηθεί άμεσα πρόσληψη γιατρών εργασίας και τεχνικού ασφαλείας στις ΠΕ που δεν υπάρχουν.
 • Να δοθεί άμεση οικονομική ενίσχυση ή να διατεθούν μέσα ατομικής προστασίας σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, Προνιακά Ιδρύματα και στις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Περιφέρειας.
 • Να ζητήσει από τη κυβέρνηση να προχωρήσει   σε άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας για δωρεάν περίθαλψη και προστασία του λαού από την πανδημία.»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κοντός Banner

Αφίσα Μουσικού Σχολείου

 

Εικόνα

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

 • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
 • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
 • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.