Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

ΕΟΔΥ Banner

Εικόνα
Συλληφθέντες Άργους

Ζητούν άμεση απόσυρση των κατηγοριών για τους συλληφθέντες του Άργους

Συνεχίζονται τα μηνύματα συμπαράστασης

Το Αντιφασιστικό Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας με ανακοίνωσή του ζητά να μην ασκηθεί καμία δίωξη και να αποσυρθούν άμεσα οι κατηγορίες για τους συλληφθέντες της κίνησης κατά των πλειστηριασμών Αργολίδας.

Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση:

Την Τετάρτη 20/9 και αφού είχε λήξει η διαμαρτυρία της κίνησης «πλειστηριασμοί STOP Αργολίδας» στο Ειρηνοδικείο Άργους, 19 αγωνιστές κατέληξαν να κρατούνται στο Α.Τ. Άργους για να αφεθούν ελεύθεροι αργά το βράδυ. 

Η κατηγορία για όλους είναι η «παρακώλυση συναγωνισμού» (όπου συναγωνισμός βλέπε πλειστηριασμός) χωρίς να συνοδεύεται καν από τις κατηγορίες που συνήθως αποδίδει αυθαίρετα η αστυνομία σε τέτοιες περιπτώσεις όπως «αντίσταση κατά της αρχής», κτλ. 

Ο ίδιος ο τρόπος της σύλληψης έγινε με δόλο από την αστυνομία ενώ οι ανυποψίαστοι κατηγορούμενοι είχαν προσέλθει αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα για να ενημερωθούν σχετικά με την προσαγωγή συναγωνιστή τους που προηγήθηκε.  

Η ακολουθία των πρωτοφανών γεγονότων δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας: 

Στόχος είναι η ποινικοποίηση της απλής συμμετοχής σε μια συγκέντρωση, η τρομοκράτηση όσων αντιστέκονται στην μνημονιακή πολιτική της φτωχοποίησης με την ένταση του κρατικού αυταρχισμού, της αστυνομικής αυθαιρεσίας και της χρησιμοποίησης του δικαστικού μηχανισμού. 
       
Χαρακτηριστικό είναι ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και δημοσιογράφος που απλά ήταν στον ίδιο χώρο με τους συγκεντρωμένους προκειμένου να καλύψει την κινητοποίηση ενώ στην αρχή κρατήθηκαν και άτομα που δεν ήταν καν στην διαμαρτυρία στο Ειρηνοδικείο, επειδή απλά έτυχε να είναι την λάθος στιγμή έξω από το αστυνομικό τμήμα.
  
Ο Λαός μας έχει δώσει αιματηρούς αγώνες και δεν πρόκειται να παραχωρήσει τα δικαιώματά του για το χατίρι κανενός τραπεζίτη και κανενός εισαγγελέα. Είναι βαθιά γελασμένη η κυβέρνηση ότι με τον αυταρχισμό θα υλοποιήσει εύκολα την καταλήστευση και την περαιτέρω φτωχοποίηση της κοινωνίας.
        
Η απάντησή μας θα είναι ακόμα μαζικότερη και δυναμικότερη! 
        
Η καταστρατήγηση του δικαιώματος στην μαζική διαμαρτυρία και της ελεύθερης συνάθροισης δεν θα περάσει!

Το Αντιφασιστικό-Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας απαιτεί την απόσυρση κάθε κατηγορίας για τους 19 συλληφθέντες.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ!

 

 

Κοντός Banner

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.