Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

ΕΟΔΥ Banner

Εικόνα
Ανάβαλος

Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι

Χαμένο στις ...προτάσεις το έργο επέκτασης του ανάβαλου προς Ερμιονίδα

Στο στάδιο υποβολής προτάσεων βρίσκεται το έργο επέκτασης του ανάβαλου στην Ερμιονίδα, σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη.

Ο υπουργός απάντησε σε ερώτηση που του είχε υποβάλει ο βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ Γιάννης Ανδριανός με θέμα την πορεία των έργων επέκτασης του Αναβάλου προς Ερμιονίδα. 

Στην απάντηση του Υπουργού επισημαίνονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (αρμόδια η Διεύθυνση Εγγείων Βελτιώσεων και Εδαφοϋδατικών Πόρων) έχει ήδη υποβάλει την πρόταση του έργου «ΕΡΓΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΝΕΡΟΥ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΔΙΚΤΥΑ ΑΝΑΒΑΛΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ» στο πληροφοριακό σύστημα ΟΠΣΑΑ- Δημόσια έργα.

Σύμφωνα με την Αίτηση στήριξης που υποβλήθηκε, το έργο αφορά στα αναγκαία έργα για τη μεταφορά και διανομή νερού στην περιοχή της Ερμιονίδας από την κεντρική Διώρυγα Αναβάλου, των οποίων η αρδευτική περίμετρος εκτείνεται σε συνολική έκταση 22.000 στρ. περίπου.

Συγκεκριμένα, η πρόταση περιλαμβάνει:

- τα έργα κεφαλής (υδροληψία και Κεντρικό Αντλιοστάσιο Α1) επί της Διώρυγας Αναβάλου, δυναμικότητας 2.500 μ3/ώρ.,

- τα έργα μεταφοράς που αποτελούνται από τους αγωγούς μεταφοράς, τις αναρρυθμιστικές δεξαμενές Δ1, Δ2 και Δ3, καθώς και το ενδιάμεσο αντλιοστάσιο Α2,

- τη λιμνοδεξαμενή ημερήσιας εξίσωσης στην Κοιλάδα, χωρητικότητας 9.000 μ3, όπου προβλέπεται το πέρας του έργου.

Η χάραξη του αγωγού μπορεί να διακριθεί σε τέσσερα τμήματα που αφορούν:

- στο τμήμα από το κεντρικό Αντλιοστάσιο επί της Διώρυγας Αναβάλου έως το ακρωτήριο Ιρίων, το οποίο είναι εύκολα προσπελάσιμο από υφιστάμενους δρόμους,

- στο τμήμα του ακρωτηρίου Ιρίων για τη διάβαση του οποίου απαιτείται η διάνοιξη νέου εργοταξιακού δρόμου,

- στο τμήμα από το ακρωτήριο Ιρίων έως το ακρωτήριο Βουρλιά και τον οικισμό Άγ. Ιωάννης, το οποίο είναι προσβάσιμο από υφιστάμενο δρόμο και δύσκολα προσπελάσιμο από τη θάλασσα και

- στο τμήμα από τον οικισμό Άγ. Ιωάννης έως τη δεξαμενή ημερήσιας εξίσωσης στην Κοιλάδα, που είναι εύκολα προσβάσιμο από υφιστάμενους δρόμους στο μεγαλύτερο τμήμα του.

Συμπληρωματικά των ανωτέρω, υπενθυμίζεται ότι με την αριθμ. πρωτ. 9293/22-10-2018 (ΑΔΑ:7ΝΔ74653ΠΓ-0Γ7) απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) εκδόθηκε η δεύτερη τροποποίηση της με αριθμ. πρωτ. 3310/23-04-2018 πρόσκλησης της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής (ΕΥΕ) ΠΑΑ 2014-2020 της Γενικής Γραμματείας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του ΥΠΑΑΤ για την υποβολή προτάσεων στο Μέτρο 4.3.1. «Υποδομές εγγείων βελτιώσεων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, με την οποία δίνεται παράταση της προθεσμίας υποβολής προτάσεων στο Μέτρο 4.3.1. μέχρι και την 30η/11/2018. Στο πλαίσιο αυτό, η ως άνω αρμόδια Διεύθυνση Εγγείων Βελτιώσεων και Εδαφοϋδατικών Πόρων του ΥΠΑΑΤ συνεχίζει, ακόμη και σήμερα, τη διαδικασία οριστικοποιήσεων των προτάσεων, τις οποίες έχει ήδη υποβάλει, καθώς και τη διαδικασία υποβολής και νέων προτάσεων».

 

 

Κοντός Banner

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.