Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

ΕΟΔΥ Banner

Εικόνα
Ανεμοθύελλα

Ζημιάρικη για τους αγρότες η ανεμοθύελλα στην Αργολίδα

Στη βουλή αίτημα για άμεση εκτίμηση των ζημιών.

Την άμεση εκτίμηση των πρόσφατων ζημιών από ανεμοθύελλα στην Αργολίδα ζητά από τον Βαγγέλη Αποστόλου ο Γιάννης Μανιάτης, καθώς έχουν υποστεί καταστροφές,μεταξύ άλλων και αγροτικές καλλιέργειες.

Ο Βουλευτής Αργολίδας και υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Υποδομές, Μεταφορές, Έρευνα, Ψηφιακή Πολιτική, έκανε την ακόλουθη ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: 

«Κύριε Υπουργέ,

Τα πλήγματα στην παραγωγή στην Αργολίδα επαναλήφθηκαν δυστυχώς για άλλη μια φορά την φετινή παραγωγική περίοδο, εξ αιτίας της έντονης ανεμοθύελλας στις 17 και 18 Ιανουαρίου.  

Σε συνεργασία με τις οργανώσεις των παραγωγών των διάφορων περιοχών της Αργολίδας επικοινωνήσαμε με τις αρμόδιες τοπικές υπηρεσίες του ΕΛΓΑ για την επίσπευση των διαδικασιών εκτίμησης. Η άμεση εκτίμηση των ζημιών είναι αναγκαία λόγω του ότι πτώση της παραγωγής, κυρίως των εσπεριδοειδών, στο έδαφος πολύ γρήγορα εξ αιτίας της υγρασίας θα καταστραφεί και δεν θα είναι εύκολη η αντικειμενική εκτίμηση της ζημιάς που υπέστη κάθε παραγωγός.

Η έγκαιρη και ορθή αποτίμηση των ζημιών είναι βασική προϋπόθεση για την έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων στους αγρότες, ώστε να μπορούν απρόσκοπτα να συνεχίζουν την παραγωγική τους δραστηριότητα.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Ποια άμεσα μέτρα θα λάβετε ώστε να πραγματοποιηθεί  το συντομότερο δυνατόν η  εκτίμηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ;

2. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η εκτίμηση των ζημιών της παραγωγής από ζημιογόνες αιτίες του 2017;»

 

 

Κοντός Banner

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.