Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κορωνοϊός κρούσμα

Ζευγάρι από την Ερμιονίδα βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό

Διαγνώστηκαν εδώ και 20 ημέρες και έκτοτε υπήρχε έντονη φημολογία. Τι αποκαλύπτει ο δήμαρχος.

Στην αποκάλυψη πως υπάρχουν δύο δημότες Ερμιονίδας που έχουν βρεθεί θετικοί σε τεστ για τον κορωνοϊό προχώρησε σήμερα ο δήμαρχος Γιάννης Γεωργόπουλος, μετά από έντονη φημολογία. 

Ο δήμαρχος Ερμιονίδας επισημαίνει πως τα δύο κρούσματα που εκδηλώθηκαν στην Ερμιονίδα στις 6 και 7 Μαρτίου βρίσκονται υπό απόλυτο έλεγχο και αυτή την στιγμή είναι στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο τους τέθηκαν αρχικά σε κατ' οίκον καραντίνα στο Πορτοχέλι αφού πρώτα εξετάστηκαν σε ιδιωτική κλινική στην Αθήνα, αλλά στη συνέχεια παρουσιάστηκαν κάποιες επιπλοκές. Ο άνδρας νοσηλεύεται τώρα σε νοσοκομείο των Αθηνών και η γυναίκα παραμένει σε καραντίνα σε διαμέρισμα της πρωτεύουσας.

Αναλυτικά η δήλωση του δημάρχου:

«Έπειτα από έντονη φημολογία περί ύπαρξης κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή μας, και μη έχοντας καμία ενημέρωση, από τις αρμόδιες Αρχές, διερεύνησα προσωπικά το θέμα και πληροφορήθηκα ότι ζευγάρι δημοτών μας βρέθηκε θετικό στο ιό από τις 6 και 7 Μαρτίου.

Μετά την ημερομηνία αυτή και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ παρέμειναν σε αυστηρή καραντίνα κατ' οίκον. Εδώ και λίγες μέρες ο άνδρας νοσηλεύεται σε νοσοκομείο των Αθηνών και η γυναίκα παραμένει σε καραντίνα σε διαμέρισμα της πρωτεύουσας. Είμαστε σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία για την εξέλιξη και την πορεία της υγείας τους.

Ο ΕΟΔΥ και οι άλλες αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές, ιχνηλατώντας τις επαφές που έκαναν μέχρι την ημερομηνία διάγνωσης, οπότε και τέθηκαν σε καραντίνα, έχουν επιληφθεί του θέματος και έχουν ήδη καλέσει όσους έκριναν πως είναι αναγκαίο για εξέταση, ως ύποπτα κρούσματα.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, όταν θα υπάρχει ασφαλής και έγκυρη ενημέρωση θα την γνωστοποιούμε με σκοπό την καλύτερη προφύλαξη και ενημέρωση των δημοτών μας.

Μένουμε Σπίτι, εφαρμόζοντας όλες τις οδηγίες των αρμοδίων Αρχών!»

Σχόλια

Ευάγγελος Αλεξανδρής (χωρίς επαλήθευση) Πέμπτη 26/03/2020 - 20:07

Γιάννης Γεωργόπουλος
17 Μαρτίου, ώρα 21:49 ·
Καλησπέρα σας!! Επειδή διάβασα κάποια ανάρτηση, όπου πάλι γίνεται λόγος για βεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην περιοχή μας , θέλω για μια ακόμη φορά να σας ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΩ ότι η επίσημη ενημέρωση από το ΚΥ Κρανιδίου είναι ότι, μέχρι αυτή τη στιγμή, ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΡΟΎΣΜΑ. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει εφησυχασμό. Όλοι να υπακούμε και να εφαρμόζουμε τις οδηγίες του Υπουργείου και των γιατρών. ΌΛΟΙ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!!! Εξυπακούεται ότι αν τυχόν υπάρξει επιβεβαιωμένο κρούσμα στο μέλλον, όπως έχω υποχρέωση, θα σας ενημερώσω με υπευθυνότητα, αλλά και τη σοβαρότητα που απαιτούν οι περιστάσεις. ΥΓ. Θερμές ευχαριστίες στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που με αυτοθυσία αυτές τις δύσκολες ώρες είναι στο πλευρό των δημοτών μας.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2503021426586216&id=1…

Ευάγγελος Αλεξανδρής (χωρίς επαλήθευση) Πέμπτη 26/03/2020 - 20:11

Γιάννης Γεωργόπουλος
14 Μαρτίου .ωρα 18:48
Μόλις ενημερώθηκα ότι τα δείγματα συνδημοτών μας ως ύποπτα για τον κορωνοϊό βρέθηκαν ΑΡΝΗΤΙΚΑ. Ως Δημοτική Αρχή έχουμε λάβει από την πρώτη στιγμή όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των δημοτών μας. Πάντα με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και χωρίς να επιχειρήσουμε να κρύψουμε κάτι, όπως ανεύθυνα διαδίδουν κάποιοι διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις και τρομοκρατώντας τον κόσμο. Καλώ τους δημότες μας να συνεχίσουν να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμοδίων Αρχών και τους ανεύθυνους συκοφάντες να διαβάζουν τα δελτία τύπου του Δήμου και του Υπουργείου Υγείας και να σταματήσουν να παίζουν πολιτικά παιχνίδια αυτές τις κρίσιμες για τη χώρα μας ώρες στην πλάτη των δημοτών. Ήδη έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες Αρχές προκειμένου να επιληφθούν της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Το τηλέφωνο μου ήταν, είναι και θα είναι πάντοτε ανοιχτό για κάθε διευκρίνηση από κάθε δημότη.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2500569630164729&id=1…

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.