Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Home design μακέτα

Τηλεδιάσκεψη Καλαμάτα

Υπουργείο Πολιτισμού: 200.000€ προκαταβολή στην Καλαμάτα για το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού

Η απόφαση ήρθε σε συνέχεια της τηλεδιάσκεψης της υπουργού Πολιτισμού με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και τον δήμαρχο Καλαμάτας

Άμεση και ουσιαστική ήταν η ανταπόκριση του Υπουργείου Πολιτισμού αναφορικά με τη στήριξη του θεσμού του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. 200.000€ θα χορηγηθούν ως προκαταβολή από το υπουργείο για τη διοργάνωση του 27ου Φεστιβάλ σύμφωνα με απόφαση της Λίνας Μενδώνη.

Η απόφαση ήρθε σε συνέχεια τηλεδιάσκεψης του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, τον Γενικό Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και την Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Λίντα Καπετανέα. Παράλληλα, υπήρξε επικοινωνία ώστε να εκκινήσουν οι διαδικασίες και έως το τέλος του έτους να έχει πιστωθεί προκαταβολή της χρηματοδότησης για το 27ο ΔΦΧΚ.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Δημάρχου, η Υπουργός έδωσε εντολή προκειμένου να αποσταλούν τα σχετικά δικαιολογητικά ώστε να προχωρήσει η πίστωση ποσού 200.000€ ως προκαταβολή για το ερχόμενο Φεστιβάλ. Υπενθυμίζεται ότι εντός των επόμενων δύο εβδομάδων αναμένεται να αποσταλεί από το Υπουργείο Πολιτισμού, σε Περιφέρεια, Δήμο & «Φάρις», το κείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης τριετούς διάρκειας για τη στήριξη του Φεστιβάλ με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, ανάλογης των προηγούμενων ετών.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις, υπογραμμίζοντας ότι η Υπουργός Πολιτισμού στηρίζει με πράξεις τον πολιτισμό της περιοχή μας.
 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.