Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

Εικόνα
ΙΚΑ Άργους

Υπό διάλυση το ΙΚΑ

Κλείστε το να τελειώνουμε με την ψευδαίσθηση της ασφάλισης

Όταν πριν δύο χρόνια ένας πολίτης ζήτησε από το ΙΚΑ Άργους την έκδοση Κάρτας ευρωπαϊκής ασφάλισης, του ήρθε μετά από 50 ημέρες μια κάρτα η οποία έληγε σχεδόν αμέσως και κάλυπτε μόλις τις 2 από τις 5 ημέρες παραμονής του στο εξωτερικό!

Ο ασφαλισμένος διαμαρτυρήθηκε στην εδώ υπηρεσία γιατί κάλυπτε ασφαλιστικά και την ερχόμενη χρονιά. Η απάντηση που πήρε ήταν ότι ναι μεν κάλυπτε τις προϋποθέσεις, αλλά θα έπρεπε να βγάλει νέα κάρτα μόλις λήξει η πρώτη. Το παράλογο είναι πως θα έπρεπε να έρθει από το εξωτερικό, να διακόψει την επίσκεψή του και να ζητήσει να το βγάλουν μια νέα κάρτα που θα έκανε πάνω από μήνα να εκδοθεί!!!

Κάρτα ευρωπαϊκής ασφάλισης

Δυό χρόνια αργότερα και γνωρίζοντας την δυσκαμψία της υπηρεσίας του ΙΚΑ Άργους (ίσως το ίδιο και χειρότερα να είναι και αλλού), ο ίδιος ασφαλισμένος ζήτησε έγκαιρα στις 17 Σεπτεμβρίου 2019 την επανέκδοση της Κάρτας ευρωπαϊκής ασφάλισης, γιατί σχεδίαζε να ταξιδέψει στις αρχές Νοεμβρίου. Πήγε, επέστρεψε και σχεδιάζει να ξαναφύγει στο εξωτερικό χωρίς την κάρτα που ήταν υποχρεωμένο το ΙΚΑ να του έχει εκδώσει!
Αντ` αυτής, του παρείχαν ένα χαρτί στο οποίο αναγράφονται μεν τα στοιχεία του ασφαλισμένου με λατινικά, όμως τα υπόλοιπα είναι στα Ελληνικά.

Μπακαλόχαρτο ευρωπαϊκής ασφάλισης

Ω, μη γένοιτο, αν ο ασφαλισμένος έχει στο εξωτερικό ένα ατύχημα, θα έπρεπε να κουβαλάει μαζί του και τον αντίστοιχο, στην χώρα επίσκεψης, πρέσβη για να βεβαιώνει την ισχύ του μπακαλόχαρτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΙΚΑ καθυστερεί την έκδοση καρτών ευρωπαϊκής ασφάλισης γιατί προφανώς θα χρωστάει τις προηγούμενες στον προμηθευτή του. Κι ελπίζουμε να είναι αυτός ο λόγος, διαφορετικά θα πρέπει να παρέμβει κάποιος εισαγγελέας γιατί θέτουν από αδιαφορία την υγεία των ασφαλισμένων σε περιπέτειες.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κοντός Banner

 

Εικόνα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.