Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

Εικόνα
Γιάννης Μανιάτης

Υπεκφεύγει ο Αποστόλου για τους ΤΟΕΒ

Μανιάτης: «Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε από τον Αποστόλου για τη μείωση του ενεργειακού κόστους σε ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ».

Με ερώτησή του στη βουλή ο Γιάννης Μανιάτης ζήτησε να πληροφορηθεί γιατί  δεν εφαρμόζεται ο νόμος (ν.4296/2014), με τον οποίο έδωσε τη δυνατότητα στους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) της χώρας, να εγκαταστήσουν Μονάδες Φωτοβολταϊκών Πάρκων ή άλλων μορφών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), προκειμένου να μειώσουν κατά 50-60% το ενεργειακό κόστος άρδευσης κατά την παραγωγή των αγροτικών προϊόντων, όπως αυτά της Αργολίδας. Χαρακτηριστικά, ένας μέσος αγρότης της Αργολίδας, μπορεί να μειώσει στις 2-3.000 € το κόστος των 5-6.000 € που κάθε χρόνο πληρώνει στη ΔΕΗ για άρδευση. 

Σύφωνα με τα όσα αναφέρει ο βουλευτής Αργολίδας και από τα όσα προκύπτουν από την απάντηση του υπουργού: «Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. E. Αποστόλου, υπεκφεύγει και απαντάει γενικά και αόριστα για τη χρήση των ΑΠΕ από τους μεμονωμένους αγρότες. Αποκρύπτει όμως ότι για τους μεμονωμένους αγρότες καμία δράση που να αφορά το νερό άρδευσης και την εγκατάσταση ΑΠΕ για μείωση του κόστους άρδευσης δεν έχει προκηρυχθεί μέχρι σήμερα στα πλαίσια του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης  2014 2020».

«Εφόσον το Υπουργείο ομολογεί ότι τα αρδευτικά δίκτυα είναι στην ιδιοκτησία του, γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει καμία ενέργεια και δεν έχει πάρει καμία πρωτοβουλία για να αξιοποιήσει με τους ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ το νόμο που επιτρέπει την κατ’ εξαίρεση εγκατάσταση ΑΠΕ; Τρία χρόνια διακυβέρνησης από τους ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ δείχνουν την περιφρόνηση προς τον αγροτικό κόσμο και το πρόβλημα του κόστους παραγωγής που αντιμετωπίζουν», συμπληρώνει ο κ. Μανιάτης.

Η απάντηση Αποστόλου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κοντός Banner

 

Εικόνα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.