Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

Εικόνα
Μπάμπης Αντωνιάδης Άλλη Πρόταση

Υπάρχει τελικά οικονομικό πρόβλημα στο δήμο;

Πώληση δημοτικού οικοπέδου στην περιοχή Ροδίου.

Του Μπάμπη Αντωνιάδη,
δημοτικού συμβούλου με την Άλλη Πρόταση.

«Δεν καταλαβαίνω αυτή την επιμονή της πλειοψηφίας του δήμου Ναυπλιέων να πουλήσει, στη σημερινή οικονομική συγκυρία, ένα οικόπεδο ιδιοκτησίας του, έκτασης  577.36 τ.μ. στην περιοχή Ροδίου. Το θέμα ήλθε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 19/10/2017 αλλά δεν υπήρχε η αναγκαία από το νόμο πλειοψηφία και η πώληση δεν εγκρίθηκε. Στο αμέσως επόμενο συμβούλιο, στις 6/11/2017, το θέμα ξαναμπήκε στην ημερήσια διάταξη. Αυτή τη φορά η πώληση πήρε μεν περισσότερους ψήφους αλλά αυτό σημαίνει ότι πέρασε;  Ο δήμαρχος δήλωσε ότι αφού πήρε 17 ψήφους, το θέμα πέρασε.

Μια συμβουλή: Ας ρίξουμε μια καλύτερη ματιά στο νόμο. 

Για να πωλήσει κάτι ο δήμος θα πρέπει να υπάρχει μια αιτιολογημένη έκθεση, που να αναγράφει τους λόγους που ο δήμος προχωρά στη διαδικασία της πώλησης. «Η εκποίηση δημοτικών ακινήτων επιτρέπεται μόνο για ωφέλεια του δήμου, με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου» (απόσπασμα από το νόμο 3463/2006 άρθρο 186). Κατά τη συνεδρίαση ρώτησα εάν ο δήμος έχει κάποιο επιχείρημα που να αιτιολογεί την πρόταση πώλησης. Η απάντηση ήταν ότι τα λεφτά που θα πάρουν από την πώληση θα πάνε για την κατασκευή παιδικής χαράς στην περιοχή Ροδίου.  Αυτό όμως δεν είναι επιχείρημα πώλησης. Έτσι και αλλιώς τα λεφτά δεν μπορούν να πάνε πουθενά αλλού εκτός από την περιοχή, σύμφωνα με το νόμο. 

Επιχείρημα είναι ότι ο Δήμος Ναυπλιέων δεν έχει λεφτά να φτιάξει κάτι στην περιοχή Ροδίου και για το λόγο αυτό πουλάει. Υπάρχει τελικά οικονομικό πρόβλημα στο δήμο;»

Κοντός Banner

Αφίσα Μουσικού Σχολείου

 

Εικόνα

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.