Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Υπάρχει σύμπλευση Νίκα - Δέδε;

Υπάρχει σύμπλευση Νίκα - Δέδε;

Τι καταγγέλει ο Τατούλης και τι απαντά ο Νίκας.

Πολιτική συναλλαγή του Γιώργου Δέδε με τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα καταγγέλει η παράταξη του Πέτρου Τατούλη, κάνοντας λόγο για προεόρτια συγκυβέρνησης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Νέα Πελοπόννησος»:

«Επισφραγίστηκε κατά την διάρκεια του χθεσινού Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου η συνεργασία του κ. Παναγιώτη Νίκα με τον επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ , κ. Γιώργου Δέδε. Μια πολιτική «συναλλαγή» που είχε εξαρχής (και προεκλογικά) κλειδώσει, χωρίς ωστόσο ουδείς εκ των δύο να έχει την πολιτική παρρησία να την ομολογήσει.

Η αρχή έγινε με την υπερψήφιση από την παράταξη του κ. Δέδε, του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος του κ. Νίκα. Η συνέχεια με την κοινή τους απόφαση να αποκλείσουν την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου από όλα τα διοικητικά συμβούλια των Αναπτυξιακών Εταιρειών. Είναι φανερό ότι θέλουν να κάνουν παρέα τις πολιτικές τους «δουλίτσες». 

Η «χείρα βοηθείας» του κ. Δέδε έγινε «φιλί της ζωής» για τον κ. Παναγιώτη Νίκα στην χθεσινή συνεδρίαση. Ενώ ήταν εμφανές ότι όλες οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου θα καταψήφιζαν το πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής του κ. Νίκα, ποσού 1.200.000€, για ένα χρόνο, όπου το 80% ήταν αποκλειστικά για εκθέσεις-εκδηλώσεις, γεγονός που θα οδηγούσε σε πολιτική «τραγωδία» τον κ. Νίκα, εμφανίστηκε ως από «μηχανής Θεός», ο κ. Δέδες και «λύτρωσε» τον εκλεκτό του κ. Μητσοτάκη.

Αξιοσημείωτο είναι ότι παρότι αποκαλύφθηκε ότι το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος ήταν πιστή αντιγραφή του προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και παρότι η τοποθέτηση του κ. Δέδε και των μελών της παράταξης του ήταν αρνητική, ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη, υπερψηφίζοντας την πρόταση του κ. Νίκα, εξοφλώντας το πολιτικό «γραμμάτιο συναλλαγής» που είχε υπογράψει. 

Όσο δε, για  τον δήθεν σεβασμό  του στην απλή αναλογική που επικαλείται ο γνωστός σε όλους  για τις πολιτικές του γυροβολιές, κ. Γιώργος Δέδες, είναι ένας ακόμη πολιτικός «φερετζές». Ένα παραμύθι που κρύβει την  προσωπική του ιδιοτέλεια και την ανάγκη του για επιβίωση πίσω από ιδέες και αξίες, για τις οποίες ο ίδιος δεν τρέφει κανένα σεβασμό και ποτέ δεν υπηρέτησε.

Οι πολίτες της Πελοποννήσου σας πήραν χαμπάρι κ. Δέδε,  έπεσαν οι μάσκες.

Αλλά και να θέλατε να κρυφτείτε πλέον δεν μπορείτε.

Το μεγάλο ευχαριστώ του κ. Νίκα στην σημερινή συνέντευξη του, απέναντι στην «χείρα βοηθείας» που του προσφέρετε συνεχώς, σας "ξεγυμνώνει" εντελώς πολιτικά».

Επίθεση Δέδε σε Τατούλη για τα περί σύμπλευσης με Νίκα (Vid)

Νίκας: «Δεν υπάρχει σύμπλευση με Δέδε»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το παραπάνω θέμα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ξεκαθάρισε ότι “δεν υπάρχει καμία σύμπλευση με τον κ. Δέδε” για να προσθέσει στη συνέχεια:

“Ξέρετε, στα συλλογικά όργανα δεν πηγαίνουμε να σκοτώσει ο ένας τον άλλον αλλά για να συνεργαστούμε. Η συνεργασία είναι μια ανηφόρα, μια δύσκολη κατάσταση. Η περιφερειακή αρχή έχει το 1/3 των συμβούλων, δεν έχουμε πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Γι’ αυτό απλώνουμε πάντα το χέρι της συνεργασίας.

Σε αυτή τη συγκεκριμένη φάση υπήρχε συνεργασία με τον κ. Δέδε και τον ευχαριστώ δημόσια. Σε πολλές άλλες δεν υπήρξε, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων για παράδειγμα. Δημόσια δηλώνω ότι ως δήμαρχο, στην προσπάθειά μου, με στήριξε και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Δέδες. Αυτή που δεν με στήριξε στον αγώνα μου ήταν η Περιφέρεια.

Ολους τους αντιμετωπίζω, όχι ως εχθρούς, αλλά ως πολιτικούς αντιπάλους ενδεχομένως και ως συνέλληνες, ως συνεργάτες σε μια κοινή προσπάθεια” σημείωσε ο Π. Νίκας, για να καταλήξει επισημαίνοντας:

“Γι’ αυτό δεν υβρίζω, δεν συκοφαντώ, δεν υπονομεύω. Αναζητώ πάντα τον κοινό τόπο. Προεκλογικά, όταν με ρωτούσαν για τον κ. Δέδε τους δήλωνα ότι έχω την καλύτερη εντύπωση. Και πρέπει να δηλώσω ότι το ίδιο ισχύει και για αρκετούς και από τους συμβούλους του κ. Τατούλη. Αλλίμονο, δεν ευθύνονται όλοι για κάποια αρνητικά σημεία, υπήρχαν και θετικά. Για τα αρνητικά ξέρω ποιοι ευθύνονται και θα το πω”.

Διαβάστε Ακόμα: Σχέδιο 10 σημείων για τον τουρισμό της Πελοποννήσου κατέθεσε ο Δέδες

Banner Home Design

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.