Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

Εικόνα
Τσικνοπέμπτη στο Ναύπλιο

Υπαίθρια ψησταριά το Ναύπλιο!

Μύρισε τσίκνα στους δρόμους

Σε υπαίθρια ψησταριά μετατράπηκαν οι δρόμοι του Ναυπλίου σήμερα για να τηρήσουν το έθιμο της Τσικνοπέμπτης, που πιθανότατα έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα.

Σε όποιο σοκάκι της πόλης και να στεκόσουν το μεσημέρι της Πέμπτης, μία μυρωδιά από τσίκνα σου ερχόταν στη μύτη, είτε αυτή προερχόταν από τις υπαίθριες ψησταριές που είχαν στηθεί στις πυλωτές των πολυκατοικιών, είτε από καταστήματα που έψηναν σε κοινή θέα σουβλάκια, αρνιά, κοντοσούβλι, γουρουνόπουλα και άλλα καλούδια, προκειμένου να δελεάσουν τους πεινασμένους περαστικούς. 

Φυσικά δεν έλειψαν οι προσφορές από ψησταριές και καταστήματα εστίασης, με τον κόσμο να ανταποκρίνεται και με το παραπάνω στο χορταστικό κάλεσμα. 

Κάποιες επιχειρήσεις φρόντισαν το προσωπικό τους να έχει την ανάλογη αποκριάτικη αμφίεση και διάθεση. Παραδοσιακή Ελληνική μουσική έπαιζε στη διαπασών από ηχεία, ενώ μερικοί επέλεξαν να προσφέρουν στους πελάτες τους live μουσική από τοπικά συγκροτήματα.

Τσικνοπέμπτη στο Ναύπλιο

Τσικνοπέμπτη στο Ναύπλιο

Τσικνοπέμπτη στο Ναύπλιο

Τσικνοπέμπτη στο Ναύπλιο

Τσικνοπέμπτη στο Ναύπλιο

Τσικνοπέμπτη στο Ναύπλιο

 

 

 

Κοντός Banner

Αφίσα Μουσικού Σχολείου

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.