Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

Εικόνα
ΚΕΛΙ ΦΥΛΑΚΗ

Υγειονομική βόμβα η φυλακή Ναυπλίου. Στοιβάζονται υπεράριθμοι κρατούμενοι

Οι υπάλληλοι της φυλακής ζητούν παρέμβαση του υπουργού και του εισαγγελέα και ανησυχούν για τη διαχείριση υπεράριθμων Κρατουμένων, ειδικά μετά το φλέγον θέμα που έχει προκύψει με τον Κορονοϊό (covid-19)

Την αποσυμφόρηση της φυλακής του Ναυπλίου ζητά με έγγραφό του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον εισαγγελέα και άλλους φορείς ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δικαστικής Φυλακής Ναυπλίου.

Όπως σημειώνεται στο έγγραφο που υπογράφει ο Πρόεδρος Χάρης Νενεκούμης και ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Κόλλιας, επί συνόλου το Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου μπορεί να φυλάξει μέχρι τριακόσιους πενήντα (350) κρατουμένους και αυτή τη στιγμή έχει στη δύναμη του τετρακόσιους είκοσι πέντε (425) κρατουμένους, με συνεχώς αυξανόμενη τάση.

Το έγγραφο που απευθύνεται προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής και τους εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών Ναυπλίου, αναφέρει:

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρούμε μια διαρκή αύξηση των Νεοεισερχόμενων Κρατουμένων στο Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου όπου εργαζόμαστε.  Τα κελιά όπως και οι θάλαμοι αρχίζουν να γεμίζουν ασφυκτικά. 
 

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι σε κελιά που πρέπει να διαμένουν τέσσερις (4) το πολύ Κρατούμενοι, τοποθετούνται μέχρι έξι (6). Στους Θαλάμους όπου οι κρατούμενοι πρέπει να είναι έως είκοσι πέντε (25), αυτή τη στιγμή είναι περίπου τριάντα (30) ανά Θάλαμο. 
 

Επί συνόλου το Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου μπορεί να φυλάξει μέχρι τριακόσιους πενήντα (350) κρατουμένους και αυτή τη στιγμή έχει στη δύναμη του τετρακόσιους είκοσι πέντε (425) κρατουμένους, με συνεχώς αυξανόμενη τάση. Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ανησυχίες μας και τους προβληματισμούς μας ως προς την διαχείριση των υπεράριθμων  Κρατουμένων, ειδικά μετά το φλέγον θέμα που έχει προκύψει με τον Κορονοϊό (covid-19), και να σας παρακαλέσουμε να προβείτε άμεσα σε ενέργειες αποσυμφόρησης του Καταστήματος Κράτησης Ναυπλίου, προλαμβάνοντας έτσι δυσάρεστες και επικίνδυνες καταστάσεις για εμάς τους εργαζόμενους όπως και για τους κρατουμένους».
 

Εικόνα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΥΛΑΚΗ ΝΑΥΠΛΙΟ

 

Εικόνα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΥΛΑΚΗ ΝΑΥΠΛΙΟ

 

 

 

Κοντός Banner

Αφίσα Μουσικού Σχολείου

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.