Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Home Design

Υδρογονάνθρακες: η μεγάλη αναπτυξιακή πρόκληση της Πελοποννήσου

Υδρογονάνθρακες: η μεγάλη αναπτυξιακή πρόκληση της Πελοποννήσου

Τα προδοκώμενα έσοδα για την χώρα μας

Έπεσαν χθες οι υπογραφές για τους υδρογονάνθρακες σε Κρήτη και Κυπαρισσιακό Κόλπο Σε δηλώσεις του ο Γιώργος Σταθάκης τόνισε ότι ανοίγει ένα τεράστιο πεδίο για έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων και εξέφρασε την ελπίδα η Ελλάδα να μπει στο χάρτη των παραγωγών χωρών.

Με αφορμή αυτή την εξέλιξη ο Βουλευτής Αργολίδας, καθ. Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όλοι εμείς, που από το 2011 μέχρι το 2014 δουλέψαμε για την αξιοποίηση των εθνικών κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων, αισθανόμαστε δικαιωμένοι από τη χθεσινή υπογραφή των τριών νέων συμβάσεων στον Κυπαρισσιακό και την Κρήτη. Η πατρίδα μας πολύ σύντομα θα μπορεί να έχει έσοδα της τάξης 2-3 δις € για το Ασφαλιστικό Σύστημα. Αν η σημερινή κυβέρνηση λειτουργούσε με την ταχύτητα και αποτελεσματικότητα που απαιτούν οι καιροί, ήδη σήμερα θα μπορούσαμε να έχουμε έσοδα, για το ασφαλιστικό μας σύστημα, 500 εκατ. € κάθε χρόνο, μόνο από τις 6 πρώτες συμβάσεις που προκηρύξαμε και υπογράψαμε το 2014.

Ειδικά για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ανοίγει μια νέα σελίδα. Αν ο Κυπαρισσιακός έχει κοιτάσματα ανάλογα με τον Πατραϊκό, τότε οι 5 νομοί της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα έχουν ένα επιπλέον έσοδο της τάξης των 30.000.000 € κάθε χρόνο, για έργα ανάπτυξης και περιβάλλοντος.

Η μεγάλη αναπτυξιακή πρόκληση έχει ήδη ξεκινήσει».

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.