Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Home design μακέτα

Καραγκιόζης

Ξύπνησαν μνήμες από τον Ναυπλιώτη καραγκιοζοπαίχτη Γιάννη Κόκκορη

Εντυπωσίασε η έκθεση φιγούρας θεάτρου Σκιών στα πλαίσια του 5ου Φεστιβάλ Πρόνοιας Ναυπλίου.

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 22 Αυγούστου, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου, τα εγκαίνια της έκθεσης φιγούρας θεάτρου Σκιών η οποία είναι αφιερωμένη στον αείμνηστο συμπολίτη μας καραγκιοζοπαίχτη Γιάννη Κόκκορη. Η έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Πρόνοιας Ναυπλίου " Μανώλης Χιώτης", μιας σημαντικής προσπάθειας του Δήμου Ναυπλιέων για συνεχή στήριξη, ενίσχυση και προβολή του έργου των καλλιτεχνών που έζησαν, δημιούργησαν ή συνεχίζουν να δημιουργούν στο Ναύπλιο.

Με αφορμή την πραγματοποίηση των εγκαινίων, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος, ανακοίνωσε την διοργάνωση Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών προς τιμή του Γιάννη Κόκκορη, με στόχο την προβολή του Ναυπλιώτικου καραγκιόζη. Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Κωστούρος αναφέρθηκε στη σημειολογία της έκθεσης, επεσήμανε την ιστορική αξία της και χαρακτήρισε τον Γιάννη Κόκκορη ως ένα καινοτόμο, πρωτοπόρο καλλιτέχνη ο οποίος άφησε τη δική του σφραγίδα στο Ναύπλιο.

Καλκούνου

Για το έργο και την προσφορά του Γιάννη Κόκκορη μίλησε και η εντεταλμένη σε θέματα τουρισμού δημοτική σύμβουλος, Πόπη Καλκούνου. Μεταξύ των εκθεμάτων περιλαμβάνονται χειρόγραφα έργων του Γιάννη Κόκκορη, φιγούρες, φωτογραφίες, κ.α. Η επιμέλεια της Έκθεσης είναι της εικαστικού Βασιλικής Σαγκιώτη.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πρόνοιας, στον ίδιο χώρο, λειτουργούν δύο ακόμη εκθέσεις με χειροποίητα βιολιά του Κώστα Ξυπολιά και λαϊκά όργανα του Δημήτρη Δάρρα.

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.