Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Λιγνίτης

Ξύπνησαν αργά για Μεγαλόπολη

Ο οικονομισμός πάνω από τις ανθρώπινες ζωές

Μετά από πρόταση της παράταξης Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου το Περιφερειακό  Συμβούλιο Πελοποννήσου αποφάσισε  με ευρεία πλειοψηφία  να συμμετέχει και  να καλέσει τους πολίτες όλης της Πελοποννήσου  να συμμετάσχουν μαζικά τη Δευτέρα   25 Νοεμβρίου στις 12μ. στο συλλαλητήριο των εργαζομένων και των φορέων της Μεγαλόπολης ενάντια στο κλείσιμο  των λιγνιτικών μονάδων, την ερημοποίηση της Μεγαλόπολης και τη διάλυση και πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της παράταξης Θανάση Πετράκο «Δυστυχώς η παράταξη του Περιφερειάρχη  κ. Νίκα  απείχε και από αυτή τη από την ψηφοφορία. Προτίμησε για μια ακόμη φορά, αντί να υποστηρίξει τα συμφέροντα της  Μεγαλόπολης και  στηρίξει τον αγώνα του Δήμου και των φορέων της Μεγαλόπολης  και  των εργαζομένων της ΔΕΗ, να  υποστηρίξει τις κυβερνητική πολιτική. Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι υποστηρίζει με συνέπεια τον αγώνα των πολιτών της Μεγαλόπολης και των εργαζομένων».

Θα πρέπει να τονιστούν οι τεράστιες Περιβαλλοντικές καταστροφές που έχει επιφέρει η εξόρυξη Λιγνίτη στην περιοχή της Μεγαλόπολης πέρα από το περιβαλλοντικό κόστος της καύσης, ενώ παράλληλα να σημειωθεί η ενοχοποίηση της υποβάθμισης του Περιβάλλοντος στην αύξηση των περιπτώσεων καρκίνου.

Ήδη εδώ και δεκαετίες θα έπρεπε να είχαν δρομολογηθεί νέες θέσεις εργασίας μερικές εκ των οποίων μπορούν να προκύψουν και από τα έργα αποκατάστασης τους Περιβάλλοντος.

Η  απόφαση  του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου συμμετέχει και καλεί τους εργαζόμενους, τους πολίτες του Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης και όλης της Πελοποννήσου καθώς και κάθε κοινωνικό φορέα να πάρουν μέρος τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στο Συλλαλητήριο των τοπικών φορέων στην Μεγαλόπολη στην Κεντρική πλατεία για να αποτρέψουμε το πρόωρο κλείσιμο των μονάδων, την ερημοποίηση της περιοχής, τη διάλυση και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.»

 

Home design

Riviera Banner

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.