Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ξεσκονίζουν τις συμβάσεις της Περιφέρειας

Πιάνει δουλειά η ελεγκτική εταιρεία που θα διεξάγει τον διαχειριστικό έλεγχο που είχε προαναγγείλει ο Νίκας.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΤετ. 11 Σεπ. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Τον έλεγχο των οικονομικών και των συμβάσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου ξεκίνησε πιστοποιημένη ελεγκτική εταιρεία που ανέλαβε το συγκεκριμένο έργο κατόπιν εντολής του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το eleftheriaonline.gr.

Οπως είχε προαναγγείλει ο κ. Νίκας, ανέθεσε σε ελεγκτική εταιρεία την παραλαβή των οικονομικών φακέλων, προκειμένου να έχει το κεφάλι του ήσυχο από «σκελετούς» που ενδέχεται να υπάρχουν στα ντουλάπια της Περιφέρειας. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο κ. Νίκας διατηρεί χαμηλούς τόνους – και δημοσίως εύχεται να μη βρεθεί τίποτα το επιλήψιμο. Την ίδια ευχή έκανε και την Κυριακή, στην πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, διαβεβαιώνοντας παράλληλα τον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκο Γόντικα ότι θα διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες της παράταξής του.

Σε αντίθεση με τον περιφερειάρχη, ο κ. Γόντικας στη συνεδρίαση του Περιφρειακού Συμβουλίου επιτέθηκε για μια ακόμα φορά στην προηγούμενη περιφερειακή αρχή, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της συμβούλου Ντίνας Νικολάκου. «Θα απαιτήσουμε να συζητηθούν αναλυτικά στο Περιφερειακό Συμβούλιο η δράση και τα αποτελέσματα των αναπτυξιακών εταιρειών που συμμετέχει και χρηματοδοτεί η Περιφέρεια, και ειδικά η αμαρτωλή «Πελοπόννησος ΑΕ»» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γόντικας θυμώνοντας την κ. Νικολάκου. Στο διάλογο επενέβη πυροσβεστικά ο κ. Νίκας λέγοντας ότι εύχεται να μην βρεθεί τίποτα επιλήψιμο στον έλεγχο που θα διενεργηθεί.

Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από την επικοινωνιακή διαχείριση, με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα του ελέγχου στην «Πελοπόννησος ΑΕ», καθώς η προηγούμενη αντιπολίτευση είχε κατηγορήσει πολλές φορές τον Πέτρο Τατούλη για τις συμβάσεις της αυτοδιοικητικής εταιρείας. Συγκεκριμένα η αντιπολίτευση κατηγορούσε τον κ. Τατούλη για «σκοτεινή» διαχείριση του δημόσιου χρήματος, καθώς η προηγούμενη περιφερειακή αρχή παρέκαμπτε τη «Διαύγεια» και τον δημόσιο έλεγχο μέσω συμβάσεων με την «Πελοπόννησος ΑΕ».

Όπως σημειώνει ο ίδιος ο Περιφερειάρχης για το θέμα:

Πρέπει να συμφωνήσουμε ότι κάποιος πρέπει να παραδώσει σε μένα. Διεθνής εταιρεία που διαθέτει όλες τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις διενεργεί έρευνα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από προχθές Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου.

Δεν έχουμε λογική διώξεων, αλλά εντοπισμού σφαλμάτων. Δεν έρχομαι ως εισαγγελέας, ούτε αισθάνομαι τον ρόλο μου ότι πρέπει να ασχολούμαι με τα χθεσινά και τα προχθεσινά, ούτε με το τι έγινε ή τι δεν έγινε. Για όλα αυτά αποφάσισε ο λαός.

Να ξέρετε όμως ότι μπήκα σε ένα 'κουφάρι', βρήκα μία πόρτα και μπήκα μέσα σε ένα άδειο κτήριο. Δεν ξέρω ούτε τα τραπεζικά υπόλοιπα. Κάποιος πρέπει να παραδώσει σε μένα. Εγώ στο νέο Δήμαρχο Καλαμάτας - που ήταν Αντιδήμαρχός μου για δέκα χρόνια- παρέδιδα ενάμιση μήνα. Κάποιος θα πρέπει να μου πει τι παραλαμβάνω, διοικητικά και οικονομικά. Αυτό θέλω, όπως θέλω και επιθυμώ να είναι όλα ωραία και καλά μέχρι το τέλος.

Μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα και συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία, θα ακολουθήσει συζήτηση όπου προβλέπεται -“και στα συλλογικά όργανα και παντού.

Από δω και πέρα θα είναι όλα ανοιχτά, θα συγκροτηθεί μία διαπαραταξιακή επιτροπή για το ΕΣΠΑ, η οποία θα διαχειρίζεται όλα αυτά τα ζητήματα, καθώς και διαπαραταξιακή επιτροπή για τα οικονομικά.

Υπήρχαν αρχηγοί παρατάξεων που κατήγγειλαν συγκεκριμένα πράγματα, αυτά θα ελεγχθούν. Εύχομαι και ελπίζω, όλα αυτά να μην έχουν βάση.

 

Εικόνα
Be a blogger

 

Εικόνα
Μικρές Αγγελίες

Εικόνα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.