Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Το Ξενοδοχείο των ξεχασμένων στην Αργολίδα

Το Ξενοδοχείο των ξεχασμένων στην Αργολίδα

Παρατημένοι σε μια γωνιά του κόσμου.

Παραπεταμένοι σε μια γωνιά της Ερμιονίδας 450 μετανάστες ψάχνουν να βρουν μια ελπίδα που θα τους κρατήσει ανθρώπους.

Χωρίς ΑΜΚΑ καμιά περίθαλψη, χωρίς μόρφωση κανένα μέλλον. Το όνειρο της εύφορης Ευρώπης γίνεται εφιάλτης.

Περισσότερα στον Έντυπο Αναγνώστη της Πέμπτης.

Πρωτοσέλιδο 6-2-2020

 

Σχόλια

Evangelos … (χωρίς επαλήθευση) Τετάρτη 05/02/2020 - 18:51

Αυτή η "παρατημένη γωνιά του κόσμου" είναι η παραλία της Ερμιονίδας, μόλις μια ανάσα από το Πόρτο Χέλι, ανάμεσα στις βίλες των πάμπλουτων VIP και πολύ κοντά στο πιο ακριβό σπίτι όλης της Μεσογείου.
Με την καταπληκτική θέα στην ανατολή του ήλιου μέσα στη θάλασσα από κάθε μπαλκόνι, με τεράστιο κήπο και ιδιόκτητη παραλία με αμμουδιά, αθλητικούς χώρους, δωρεάν σύνδεση ίντερνετ και πολλά άλλα προτερήματα που κανείς άλλος πρόσφυγας και μετανάστης δεν μπορούσε να ονειρευτεί ξεκινώντας το ταξίδι της σωτηρίας του από τον πονεμένο τόπο του.
Φυσικά και το ξενοδοχείο δεν διαθέτει μέσα σχολείο, ούτε άλλες υπηρεσίες δημοσίου ενδιαφέροντος, διαθέτει όμως μεταφορικό μέσον για την ελεύθερη μετακίνηση όσων θέλουν να πάνε στο Κρανίδι εντελώς δωρεάν ή να ταξιδέψουν Αθήνα με το ΚΤΕΛ για ανάγκες τους. Είναι αρχική ευθύνη της πολιτείας να φροντίσει ώστε τα παιδιά να κοινωνικοποιούνται σε τοπικό σχολείο όσο καιρό διαμένουν εδώ, είναι υποχρέωση του Δήμου να διευκολύνει τη φιλοξενία τους, είναι καθήκον της κοινωνίας πολιτών να ανοίξουν διάλογο συνεργασίας σε πολιτιστική βάση αλληλεγγύης με τη μικρή προσωρινή κοινότητα αλλοδαπών.
Σίγουρα είναι όλοι τους ήρεμοι άνθρωποι, ταλαιπωρημένοι και πληγωμένοι, δεν έχουν δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στην περιοχή, έχουν σε μεγάλο βαθμό τίτλους σπουδών και επαγγελματικών εφοδίων, δεν αποτελούν κίνδυνο για κανέναν, αντίθετα είναι ανθρώπινος πλούτος σε αναγκαστική προσμονή τρόπου διαφυγής στους τόπους προορισμού τους με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που προβλέπονται.
Αξίζουν την αποδοχή και συμπάθεια όλων των συνανθρώπων με μνήμη στις δικές μας ρίζες μετανάστευσης και προσφυγιάς.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.