Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διαμαρτυρία στο νοσοκομείο Ναυπλίου

Ξεκρέμαστο μένει το νοσοκομείο Ναυπλίου αν δεν βρεθεί λύση για τους 42 συμβασιούχους (Vid)

Συμβολική διαμαρτυρία από τους εργαζόμενους που ζητούν μονιμοποίηση για τους συναδέλφους τους που κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι στο τέλος του χρόνου.

Στάση εργασίας και διαμαρτυρία με πανό πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο Ναυπλίου, καθώς επίσης και σε άλλες υγειονομικές μονάδες του νομού, στο πλαίσιο της μέρας πανελλαδικής δράσης για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων στην Υγεία – Πρόνοια.

«Η τακτική των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια είναι να μην προσλαμβάνουν μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία και να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με έκτακτο προσωπικό», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, σημειώνοντας ακόμα: «σήμερα στα Δημόσια Νοσοκομεία υπηρετούν χιλιάδες έκτακτοι υπάλληλοι με ανανεώσιμες συμβάσεις πάνω από 3-4 χρόνια. Με την ανανέωση των συμβάσεων, η Πολιτεία αναγνωρίζει ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και το κενό τους σε περίπτωση απόλυσης είναι δυσαναπλήρωτο».

 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συνδικαλιστών οι συμβασιούχοι σε όλα τα νοσοκομεία και τις μονάδες υγείας  της χώρας αποτελούν το 25% του συνολικού αριθμού των εργαζομένων σε αυτά και οι αμείβονται από τα έσοδα των νοσοκομείων και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης το Σωματείο Εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου προχώρησαν στην δική τους παράσταση διαμαρτυρίας.

Δείτε πλάνα από την κινητοποίηση και δηλώσεις:

 
 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.