Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πυροσβεστικό πυρκαγιά

Ξεκινούν οι έλεγχοι και οι καταγραφές στην πυρόπληκτη ανατολική Κορινθία

Συγκροτήθηκαν ήδη συνεργεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου που θα διενεργήσουν τους σχετικούς ελέγχους - Από αύριο Τρίτη 28 και έως την Πέμπτη 30 Ιουλίου θα γίνουν οι καταγραφές

Συνεργεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τα οποία συγκροτήθηκαν με σχετική απόφαση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, θα διενεργήσουν ελέγχους στην πυρόπληκτη περιοχή της ανατολικής Κορινθίας, από μεθαύριο Τρίτη 28 μέχρι και την Πέμπτη 30 Ιουλίου, καταθέτοντας τα αποτελέσματα των ελέγχων τους στο γραφείο του περιφερειάρχη την ερχόμενη Παρασκευή 31 του μήνα.

Παράλληλα, με την ίδια απόφασή του, ο περιφερειάρχης - ο οποίος έχει ήδη κηρύξει την πιο πάνω περιοχή σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης - δίνει εντολή για την οικονομική συνδρομή της Περιφέρειας “στον Δήμο Κορινθίων για την παροχή βοήθειας στους πληγέντες και προσωρινή διαμονή των πολιτών που λόγω καταστροφής η παραμονή στις κατοικίες τους έχει καταστεί αδύνατη”.

Όσον αφορά τη διενέργεια των ελέγχων στην πυρόπληκτη περιοχή, η απόφαση του περιφερειάρχη προβλέπει, ειδικότερα “τη συγκρότηση 3 συνεργείων για τη διαπίστωση ζημιών που προκλήθηκαν σε υποδομές και τεχνικά έργα” ως εξής, α) συνεργείο ελέγχων σε Δομές Περιβάλλοντος, β) συνεργείο ελέγχου σε συγκοινωνιακές υποδομές και γ) συνεργεί ελέγχου σε λοιπές υποδομές τεχνικών έργων. Συντονιστής των εν λόγω συνεργείων ορίζεται ο Νίκος Λούτας, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κορινθίας.

Επίσης, με την ίδια απόφαση συγκροτείται και τέταρτο συνεργείο από υπηρεσιακά στελέχη της Π.Ε. Κορινθίας, το οποίο θα προβεί σε αυτοψίες σε επιχειρήσεις της πληγείσας περιοχής.

Οι έλεγχοι από την πλευρά των εν λόγω συνεργείων θα ξεκινήσουν στις 7 το πρωί μεθαύριο Τρίτη 28 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 8 το βράδυ την ερχόμενη Πέμπτη 30 του μήνα, ενώ το υλικό καταγραφής και η σχετική έκθεση θα πρέπει να έχουν κατατεθεί στο Γραφείο Περιφερειάρχη μέχρι τις 3 το μεσημέρι, την Παρασκευή 31 Ιουλίου.

Home design

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.