Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Βανδάλισαν το άγαλμα του Ιωάννη Καποδίστρια στο Ναύπλιο

Ξανάσπασαν τα δάχτυλα του ταλαίπωρου Καποδίστρια!

Έχουν ρημάξει το Ναύπλιο οι βάνδαλοι

Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες ώρες που στηλιτεύαμε τους βανδαλισμούς στην πόλη του Ναυπλίου, οι οποίοι εκφράζονται με γκράφιτι κατά μήκος του γύρου της Αρβανιτιάς, στα τείχη της Ακροναυπλίας, αλλά και στον περιβόητο φάρο.

Οι βάνδαλοι του Ναυπλίου συνεχίζουν ανενόχλητοι το καταστροφικό τους έργο και αυτή τη φορά τα έβαλαν με το άγαλμα του Ιωάννη Καποδίστρια, σπάζοντας τέσσερα δάχτυλα από το δεξί του χέρι, το οποίο πριν από περίπου ένα χρόνο απέκτησε και πάλι αντίχειρα, έπειτα από περίπου 40 χρόνια.

Βανδάλισαν το άγαλμα του Ιωάννη Καποδίστρια στο Ναύπλιο

Το άγαλμα του Πρώτου Κυβερνήτη της σύγχρονης Ελλάδας στήθηκε στην ομώνυμη πλατεία του Ναυπλίου το 1933. Είναι έργο του μεγάλου γλύπτη Μιχάλη Τόμπρου. Άλλες δύο φορές τα δάχτυλα του αγάλματος έχουν υποστεί φθορές οι οποίες αποκαταστάθηκαν με το πέρασμα του χρόνου.

Το περιστατικό αναδεικνύει για ακόμα μία φορά την ελλιπή φύλαξη σε κεντρικά σημεία της πόλης, ενώ απορίας άξιον είναι πως σε ένα τόσο πολυσύχναστο σημείο του Ναυπλίου, ειδικά τέτοια εποχή, κανείς δεν αντελήφθη επιτόπου τι συνέβη...

Βανδάλισαν το άγαλμα του Ιωάννη Καποδίστρια στο Ναύπλιο

Photos: Best Αργολίδα

Home design

Riviera Banner

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.