Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις στο Κρανίδι

Ξαναφουντώνει ο λαϊκισμός στην Ερμιονίδα εκεί που καταλάγιαζε

Φορτώνουν στο κράτος τις επιχειρηματικές επιλογές για ξενοδοχείο Καραντίνας

Μάλλον κάποιοι εθελοτυφλούν με τα προβλήματα της Ερμιονίδας, όπως αυτά που συνδέονται με την επιλογή ξενοδοχείου για καραντίνα από τον κορωνοϊό, αφού δεν πρόκειται για κυβερνητική επιλογή, αλλά για αποτέλεσμα διαγωνισμού.

Το υπουργείο Τουρισμού έδωσε στις 26/6/2020 στη δημοσιότητα την Υπουργική Απόφαση με την οποία δημοσιοποιείται η λίστα με τα τουριστικά καταλύματα τα οποία μισθώνονται αποκλειστικά για την προσωρινή διαμονή φυσικών προσώπων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κινδύνου μετάδοσης του κορωνοϊού. Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από «Πρόσκληση  εκδήλωσης  ενδιαφέροντος  για προσφορά τουριστικών καταλυμάτων (κύριων ή μη κύριων) προς μίσθωση για την αντιμετώπιση  ενδεχομένων  κρουσμάτων   COVID  19».

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Αναγνώστη Πελοποννήσου», αρχικά δεν υπήρξε ενδιαφέρον από τους κατά τόπους συλλόγους ξενοδόχων της Αργολίδας. Μόνο όταν η τιμή των δωματίων, απ ότι ακούγεται ανέβηκε από τα αρχικά 10 ευρώ την ημέρα στο 15 και για δωμάτιο με ασθενή από τα 30 στα 50 ευρώ, βρέθηκε το συγκεκριμένο ξενοδοχείο των 20 δωματίων στο Κρανίδι, το οποίο αποδέχτηκε την προσφορά. Επομένως η επιλογή του Κρανιδιού ήταν θέμα συγκυρίας, αφού ούτε από το Άργος, ούτε από το Ναύπλιο υπήρξαν διαθεσιμότητες.

Επομένως δεν έχουμε επίταξη ξενοδοχείου, οπότε δικαίως ίσως να υπήρχαν αντιδράσεις από το Κρανίδι, αλλά εμπορική συμφωνία μεταξύ κράτους  και ιδιωτών μετά από εκδήλωση ενδιαφέροντος. Ποιος επομένως έχει το δικαίωμα να εμποδίσει μια οικονομική πράξη που αφορά κατ αποκλειστικότητα ιδιώτη, χωρίς επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία, παίζοντας με τον λαϊκισμό και υποδαυλίζοντας για μια ακόμα φορά αντιδράσεις;

 

 

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.