Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αντί -ντρον

Ύποπτο Drone: Ιπτάμενη απειλή στις φυλακές Ναυπλίου

Το έβλεπαν να τους καταγράφει και δεν ήξεραν πώς να αντιδράσουν

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν μία εβδομάδα ένα drone μέρα μεσημέρι έσπειρε τον πανικό στις κλειστές φυλακές Ναυπλίου. Το προσωπικό των φυλακών παρακολουθούσε αμήχανο.

Η ίδια πηγή έκανε λόγο για ογκώδες drone που πλανιόταν για λίγο πάνω από τις φυλακές. Μάλιστα λίγο αργότερα πέταξε και ένα μικρότερο και πάλι πάνω από τις φυλακές. Παρ όλο που εντοπίστηκε σαν σημείο απογείωσης ο προφήτης Ηλίας Ναυπλίου και κατέστει δυνατόν η σύλληψη του δράστη ή των δραστών. Το βέβαιο είναι πως δεν άφησαν τα drones κανένα αντικείμενο να πέσει εντός του χώρου των φυλακών διαφορετικά θα καταγραφόταν στις κάμερες επίβλεψης του χώρου. Συνήθως η νέα αυτή τεχνολογία χρησιμοποιείται και στη χώρα μας και έχει παρατηρηθεί πώς σε διάφορες φυλακές έχει επιχειρηθεί η τροφοδοσία των κρατουμένων από κινητά έως και ναρκωτικά.

Από πλευράς κυβέρνησης ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, είχε αναφερθεί στο θέμα μιλώντας σε αρμόδια επιτροπή της Βουλής, τον περασμένο Οκτώβριο, τονίζοντας ότι θα τοποθετηθούν συσκευές jammer για την απενεργοποίηση κινητών τηλεφώνων, όπως και ότι μελετάται σύστημα μη πρόσβασης drones ή ελικοπτέρων.

Παραμένει άγνωστο αν η ιστορία με το drone στις δικαστικές, υπήρξε παιχνιδάκι κάποιων πιτσιρικάδων ή επιχειρήθηκε κάποια ρίψη.

Αν πράγματι συνέβη κάτι τέτοιο, φυσικά η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά και μόνο το υπουργείο προστασίας του πολίτη που αφήνει απροστάτευτους τους φύλακες σε εισβολές της νέας τεχνολογίας.

Αντί -ντρον
Φώτο: Anti drone

Home design

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.