home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑρχείοΚόσμος

UFO: Τι κρύβει η CIA στο «Μαύρο Θησαυροφυλάκιο»;

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους οπαδούς των θεωριών για τους εξωγήινους και την παρουσία τους στη γη, η είδηση ότι στον ιστότοπο «Black Vault» («Μαύρο Θησαυροφυλάκιο»), ο δημιουργός του Τζον Γκρίνγουολντ ο Νεότερος προσφέρει δωρεάν στο κοινό έναν τεράστιο όγκο εγγράφων σχετικών με τα Αγνώστου Ταυτότητος Ιπτάμενα Αντικείμενα (ATIA ή UFO), απευθείας από τα μυστικά αρχεία της CIA. Ο Γκρίνγουολντ αναφέρει ότι, σύμφωνα με τη CIA, δεν υπάρχουν άλλα έγγραφα σχετικά με τα UFO. Ο ίδιος όμως δεν έχει πειστεί ότι κάτι τέτοιο αληθεύει.

Μεταξύ των χιλιάδων εγγράφων τα οποία χρειάστηκε να ψηφιοποιήσει (σκανάρει) ένα προς ένα ο ίδιος, ο Γκρίνγουολντ ξεχώρισε ορισμένες αναφορές σε αλλόκοτα συμβάντα. Όπως πχ μια ανεξήγητη έκρηξη που συνέβη σε μία μικρή πόλη της Ρωσίας, ύστερα από την οποίαν «εμφανίστηκε στον ουρανό μια κινούμενη διάπυρη σφαίρα» σύμφωνα με τους περιοίκους. Εκ των υστέρων, βέβαια, το μυστήριο λύθηκε από στρατιωτικούς, οι οποίοι εξήγησαν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από ανάφλεξη σε αποθήκη νιτρικής αμμωνίας, περίπου όπως συνέβη στην καταστροφή της Βηρυτού πριν από μερικούς μήνες.

Ένα άλλο αρχείο αφορά σε μαρτυρία ενός δραπέτη από τη Βοσνία, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είχε έρθει σε επαφή με εξωγήινους. Και σε μια άλλη αναφορά, ένας υποδιευθυντής Επιστήμης και Τεχνολογίας της CIA φέρεται να «εξεδήλωσε ενδιαφέρον για ένα αντικείμενο το οποίο μετεφέρθη στο γραφείο του. Αποφάσισε να το εξετάσει αυτοπροσώπως και κατόπιν συνέστησε την περαιτέρω διερεύνησή του. Ωστόσο, η εισήγηση του συγκεκριμένου στελέχους της CIA παραμένει απόρρητη».

Επεισόδια που αφορούν σε UFO, έτσι όπως καταγράφονται επί δεκαετίες από τη CIA αποτυπώνονται στα τεκμήρια τα οποία συσσωρεύονται στο «Μαύρο Θησαυροφυλάκιο», χάρη στην επιμονή του Τζον Γκρίνγουολντ Τζούνιορ. Ο ίδιος λέει ότι «πριν από περίπου 20 χρόνια ξεκίνησα να διεκδικώ τη δημοσιοποίηση απόρρητων αρχείων από διάφορες αμερικανικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης και της CIA. Επικαλέστηκα περί τις 10.000 φορές την Αρχή Ελεύθερης Διάθεσης Πληροφοριών (Freedom Of Information Acts – FOIA). Το αποτέλεσμα ήταν να συγκεντρώσω 2,2 εκατομμύρια σελίδες, για διάφορες υποθέσεις, τις οποίες και αναρτώ στο www.blackvault.com».

Ο Γκρίνγουολντ άρχισε να ενοχλεί συστηματικά τις αμερικανικές κρατικές υπηρεσίες για έγγραφα σχετικά με UFO από το 1996, όταν ήταν 15 ετών. Εν τέλει κάποια ημέρα παρέλαβε ένα μεγάλο κιβώτιο, γεμάτο με έγγραφα. Και αργότερα αγόρασε έναν ψηφιακό δίσκο CD-ROM, επίσης γεμάτο με χιλιάδες αναφορές σε ΑΤΙΑ. Ωστόσο, κατά τη μαρτυρία του Γκρίνγουολντ, η CIA είχε φροντίσει να καταστήσει εξαιρετικά δύσχρηστο το απέραντο αυτό υλικό, καθώς ήταν ψηφιοποιημένο σε μια πεπαλαιωμένη μορφή, χωρίς δυνατότητα άμεσου εντοπισμού λέξεων-κλειδιών κ.λπ. Ο Γκρίνγουολντ αναγκάστηκε να σκανάρει τα πάντα από την αρχή, έτσι ώστε να προσφέρει στους ερευνητές των UFO και το κοινό τα αρχεία υπό μορφήν searchable pdf.

Οι δημοσιεύσεις του Τζον Γκρίνγουολντ γίνονται έξι μήνες πριν από την έκθεση για τα UFO, την οποίαν πρόκειται να δημοσιοποιήσει η αμερικανική κυβέρνηση. Το Πεντάγωνο και οι μυστικές υπηρεσίες υποχρεούνται να αποκαλύψουν τέτοιου είδους πληροφορίες, μετά από διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ για την οικονομική ανακούφιση των πολιτών από την πανδημία του κορωνοϊού. Στα αρμόδια στελέχη των μυστικών υπηρεσιών δόθηκε διορία 180 ημερών προκειμένου να συντάξουν μια επίσημη αναφορά για ίχνη, ενδείξεις παρουσίας ιπτάμενων συσκευών κοντά σε αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις. Η αναφορά αυτή, σε δεύτερη φάση, θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Παρόλ’ αυτά, το «Μαύρο Θησαυροφυλάκιο» βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πολύ μεγάλης συζήτησης για την αξιοπιστία των πληροφοριών. Μολονότι η φιλοτιμία και η ειλικρίνεια του Τζον Γκρίνγουολντ Τζούνιορ δεν αμφισβητούνται, επισημαίνονται διάφορα ζητήματα σχετικά με τις αποκαλύψεις του. Το πρώτο αφορά στο περιεχόμενο, καθώς κανείς δεν έγινε συγκλονιστικά σοφότερος από ό,τι έφερε στο φως η δουλειά του Γκρίνγουολντ. Σε κανένα από τα έγγραφα που έχει φέρει στο φως μέχρι στιγμής δεν βεβαιώνεται η ύπαρξη UFO, κάποια επίσκεψη από εξωγήινους κ.λπ. Σε όλα τα συμβάντα υπάρχει αυξημένη πιθανότητα οι μαρτυρίες να είδαν στον ουρανό κάτι που ήθελαν να δουν και όχι κάτι που πραγματικά συνδέεται με εξωγήινη τεχνολογία.

Ένα δεύτερο αμφιλεγόμενο στοιχείο, αφορά στον ψηφιακό δίσκο τον οποίον ο Γκρίνγουολντ αγόρασε -χωρίς να διευκρινίζει από πού- και φωτογράφισε ώστε να αποδείξει του λόγου του το αληθές. Από την εικόνα όμως διακρίνεται εύκολα ότι τα γράμματα και τα λογότυπα έχουν προστεθεί εκ των υστέρων, με κάποιο εργαλείο τύπου photoshop. Και πολύ πρόχειρα, μάλιστα.
 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button