Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τίνα Αλεξοπούλου

Τζαζ και swing από την Τίνα Αλεξοπούλου στο Ναύπλιο

Τραγούδια που ενώ πρωτογράφτηκαν στα γαλλικά μεταφράστηκαν στα αγγλικά, σπάζοντας τα μουσικά σύνορα και αποκτώντας διεθνή φήμη.

Tο Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, στις 10 μμ, στο «Φουγάρο» στο Ναύπλιο, η Τίνα Αλεξοπούλου ερμηνεύει αγαπημένα τζαζ και swing τραγούδια που ενώ πρωτογράφτηκαν στα γαλλικά μεταφράστηκαν στα αγγλικά, σπάζοντας τα μουσικά σύνορα και αποκτώντας διεθνή φήμη.

Ανάμεσα σε αυτά, είναι το πασίγνωστο ‘Beyond the sea’ που το συνέθεσε αρχικά ο Charles Τrenet με τίτλο ‘La mer’, το ‘Ι will wait for you’ του Michel Legrand που ήταν το βασικό θέμα στο μιούζικαλ με την Κατρίν Ντενέβ ‘Les Parapluies de Cherbourg’ και βεβαίως το ήδη γνωστό ‘La vie en Rose’ της Edith Piaf που το ερμήνευσε ο Louis Armstrong με την χαρακτηριστική φωνή του και απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

C’est si bon- it’s sο good, λοιπόν, ο τίτλος της ξεχωριστής μουσικής βραδιάς, όπως και το γνωστό γαλλικό κομμάτι του Yves Montand που το ερμήνευσε αργότερα ο Dean Martin με τίτλο ‘It’s so good’. Και πραγματικά θα είναι πολύ ενδιαφέρον αυτό το μελωδικό παντρεμα που θα απολαύσουμε στο ΦΟΥΓΑΡΟ!

Μαζί με την Τίνα Αλεξοπούλου οι εξαιρετικοί μουσικοί Κώστας Γιαξόγλου στο πιάνο και Φοίβος Μποζάς στο σαξόφωνο.

Home design

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.