Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τσιόδρας Λακωνία

Τσιόδρας από τη Λακωνία: Υπάρχει επιδημία κορωνοϊού στην περιοχή του Ευρώτα (Video)

Πώς βοήθησε το πρόγραμμα της ελονοσίας στο να εντοπιστούν τα κρούσματα κορωνοϊού. Ο τρόπος για να ελεγχθεί η κατάσταση. Νέα σύσκεψη στην Τρίπολη.

Τις περιοχές όπου εμφανίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού σε εργάτες γης επισκέφθηκαν την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου και ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας Παναγιώτη Πρεζεράκο και τον Καθηγητή Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χρήστο Χατζηχριστοδούλου.

Τα στελέχη του εν λόγω κλιμακίου, ειδικότερα, επισκέφθηκαν περιοχές του Δήμου Ευρώτα, καθώς και τη Δημοτική Ενότητα Μολάων, όπου είχαν συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους τοπικούς φορείς.

Σκοπός της επίσκεψη ήταν η επιτόπια εκτίμηση της κατάστασης και ο καλύτερος δυνατός συντονισμός των τοπικών Αρχών για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων μείωσης της διασποράς του κορωνοϊού.

Ως τώρα τα κρούσματα στα χωριά Γλυκόβρυση και Άγιος Ιωάννης του δήμου Ευρώτα είναι 37 και αρχικά τα πρώτα δύο εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων για ελονοσία, στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή προβληματισμό και ανησυχία προκαλούν στις αρχές οι συνθήκες διαβίωσης των εργατών που συνωστίζονται πολλά άτομα σε λίγα τετραγωνικά.

Ο κ. Τσιόδρας σε δηλώσεις του ανέφερε ότι υπάρχει μια επιδημία κορονοϊού στην περιοχή του Ευρώτα και πως εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού σε ένα περιβάλλον ευάλωτου πληθυσμού μεταναστών κατά τη διάρκεια ελέγχου για ελονοσία. Πρόσθεσε ότι έχουν ήδη έχουν απομονωθεί οι θετικοί στον κορωνοϊό και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η ιχνηλάτηση. «Πραγματοποιούνται όλες οι δράσεις για διάγνωση, περαιτέρω ανίχνευση περιστατικών, απομόνωση των θετικών και καραντίνα των ευπαθών τους», είπε ο κ. Τσιόδρας.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου σημείωσε ότι όλοι οι μετανάστες στην περιοχή είναι καταγεγραμμένοι και έτσι γνωρίζουν ποιοι είναι σε κάθε σπίτι. Πρόσθεσε ότι έχουν καλή συνεργασία με τους αλλοδαπούς γι’ αυτό και εκτιμούν ότι θα πετύχει το πρόγραμμα για τον έλεγχο του Covid-19. «Θεωρώ ότι και με τη βοήθεια των τοπικών αρχών θα καταφέρουμε να ελέγξουμε την επιδημία», είπε.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, είπε πως όλα τα μέτρα που προβλέπονται είναι σε πλήρη εφαρμογή, ενώ δεν απέκλεισε ακόμα και το ενδεχόμενο lockdown, κάτι που για την ώρα δεν εξετάζεται. Ο κ. Παπαγεωργίου πρόσθεσε ότι οι θετικοί θα απομονωθούν σε συγκεκριμένο χώρο, ενώ θα συνεχιστούν οι έλεγχοι σε όλη την κοινότητα των μεταναστών. Επίσης θα γίνει ιχνηλάτηση στενών επαφών ώστε να ελέγξουμε και τις μετακινήσεις τους από χωριό σε χωριό.

 

Νέα σύσκεψη στην Τρίπολη

Σύσκεψη για θέματα υγείας υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα συγκλήθηκε στην Τρίπολη το πρωί σήμερα, Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, στην οποία εξετάστηκε η κατάσταση που διαμορφώνεται μετά τα κρούσματα κορονοϊού που διαπιστώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην περιοχή του Δήμου Ευρώτα μεταξύ μεταναστών – εργατών γης.

Στην εν λόγω σύσκεψη έγινε γνωστό ότι ήδη οργανώθηκε ο χώρος για την απομόνωση των μεταναστών οι οποίο δεν είναι θετικοί στον κορονοϊό, ενώ επαναβεβαιώθηκε ότι η Περιφέρεια αναλαμβάνει στο σύνολό τους τα έξοδα διατροφής και άλλων άμεσων αναγκών που θα προκύψουν.

Παράλληλα, τονίστηκε εκ νέου ότι η όποια μετακίνηση των μεταναστών προς τον τόπο εργασίας τους θα επιτραπεί από μεθαύριο Τετάρτη 30 Οκτωβρίου και μόνο μετά από επίδειξη εκ μέρους τους εγγράφου το οποίο θα πιστοποιεί ότι είναι αρνητικοί στον έλεγχο για τον κορονοϊό.

Οσονούπω δε, όπως επισημάνθηκε στη σημερινή σύσκεψη, ξεκινά από τις αρμόδιες υπηρεσίες και η ιχνηλάτηση των ντόπιων εργοδοτών.

Home design

Riviera Banner

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.