Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

Εικόνα
Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου

Τσιμπάνε το ενοίκιο για το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου

Ποσό πάει τη μέρα;

Προβληματισμός επικρατεί στις δύο μεγάλες θεατρικές σκηνές της χώρας, στο Εθνικό Θέατρο και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ύστερα από τη διαφαινόμενη πρόθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου να ζητήσει αύξηση στο ενοίκιο του Αρχαίου Θεάτρου Επιδαύρου.

Δεδομένου ότι δημιουργείται κενό στα ταμεία του φεστιβάλ -μεταξύ 300 και 400 χιλιάδων ευρώ- εξαιτίας της μειωμένης κρατικής επιχορήγησης αλλά και της συρρικνωμένης απόδοσης των εισφορών από τα καζίνο, ένα από τα μέτρα που φαίνεται πως προκρίθηκαν ήταν για κάθε παράστασή τους το Εθνικό Θέατρο και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος να καταβάλλουν 20.000 ευρώ ενοίκιο για το αρχαίο θέατρο έναντι 13.000 ευρώ που κατέβαλαν πέρυσι.

Η Επίδαυρος κοστίζει στο Φεστιβάλ Αθηνών σε λειτουργικό και διοικητικό επίπεδο γύρω στα 20.000 ευρώ την ημέρα και αφορά τις εργασίες που γίνονται, το προσωπικό που προσλαμβάνεται, την επιβάρυνση του λογιστηρίου.

Το πρώτο βήμα προς την επίλυση του ζητήματος ήταν η αντιπρόταση εκ μέρους του ΚΘΒΕ για 17.000 ευρώ την ημέρα.

Στελέχη του Φεστιβάλ Αθηνών αναφέρουν ως προς το ζήτημα των τιμολογιακών αυξήσεων, ότι δεν είναι τόσο σημαντικό με το σκεπτικό πως αν μια παράσταση έχει ένα συνολικό κόστος 300.000 ευρώ κατά μέσο όρο, το να επιβαρύνει κανείς με δύο ημέρες από 3.000 - 4.000 ευρώ δεν είναι μεγάλο κόστος.

 

 

Κοντός Banner

Αφίσα Μουσικού Σχολείου

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.