Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τριζόνια Φωκίδας Κορινθιακός Κόλπος

Τριζόνια: Ένας παράδεισος ολομεσίς του Κορινθιακού

Το μοναδικό κατοικημένο νησί του Κορινθιακού κόλπου, μία ανέλπιστη έκπληξη για τον επισκέπτη.

Ολομεσίς του Κορινθιακού κόλπου και σε πολύ μικρή απόσταση από τα παράλια της Στερεάς Ελλάδας βρίσκεται το μικρό νησάκι Τριζόνια, που διοικητικά ανήκει στην Φωκίδα.

Τα καλοκαιρινά βράδια στα Τριζόνια, ιδιαίτερα στις περιόδους αιχμής σφύζουν από ζωή, αφού από νωρίς το απόγευμα καταφθάνουν εκεί ιστιοφόρα που δένουν στην τεράστια μαρίνα για να διανυχτερεύσουν, ώστε να συνεχίσουν το ταξίδι τους και πάλι το πρωί.

Τριζόνια Φωκίδα Κορινθιακός Κόλπος

 

Το νησί αυτό μοιάζει ξεχασμένο στον χρόνο. Ελάχιστοι είναι οι μόνιμοι κάτοικοι στα Τριζόνια, που έχουν έκταση με μόλις 2,4 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Λέγεται ότι το μικρό νησάκι του Κορινθιακού πήρε το όνομά του από τα πολλά τριζόνια, που υπήρχαν εκεί.

Ο επισκέπτης μπορεί να πάει στα Τριζόνια με καΐκι από τα Χάνια, που βρίσκονται απέναντι ή με ταχύπλοο, αν διαθέτει. Η απόσταση είναι μόλις 500 μέτρα από την στεριά.

Τριζόνια Φωκίδα Κορινθιακός Κόλπος

 

Στο λιμανάκι υπάρχουν ταβέρνες που προσφέρουν καλό φαγητό και καφετέριες, ενώ παραδίπλα βρίσκεται η παραλία για να απολαύσει κανείς το μπάνιο του.

Εκτός από την παραλία μπροστά από το λιμανάκι, υπάρχουν άλλες τρεις: H Πούντα, 2 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το λιμάνι και δυο ακόμη με θέα την Πελοπόννησο, τα Ασπρα Χαλίκια και οι Καψάλες.

Τριζόνια Φωκίδα Κορινθιακός Κόλπος

 

Τα αυτοκίνητα στο νησάκι απαγορεύονται, εκτός από μικρά ηλεκτροκίνητα.

Τα καταλύματα είναι περιορισμένα, οπότε αν σκέφτεστε να διανυκτερεύσετε στα Τριζόνια, φροντίστε να κλείσετε εγκαίρως δωμάτια.

Δείτε παρακάτω κάποια αφ υψηλού πλάνα από το μοναδικό κατοικημένο νησί του Κορινθιακού όπως τα κατέγραψε ο Άγγελος Αρναουτέλης.

Banner Home Design

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.