Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αγωγός έτρεχε ανάμεσα από τις ξαπλώστρες και τους λουόμενους στο Τολό

Τριτοκοσμικές καταστάσεις στο Τολό εν μέσω τουριστικής περιόδου! (Vid)

Αγωγός ξέρασε σκουρόχρωμα νερά με αφρούς μπροστά σε έντρομους και οργισμένους λουόμενους - Στο χημείο του κράτους τα δείγματα
από admin3
ΔημοσιεύτηκεΠέμ. 3 Αυγ. 2017
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Δεν πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα από την ημέρα που το ΠΑΚΟΕ σε αντίθεση με τα στοιχεία φορέων του κράτους, έδωσε μια καθόλου κολακευτική εικόνα για την ποιότητα των θαλάσσιων νερών στην περιοχή του Τολού. Οι αντιδράσεις των Τολιανών ήταν άμεσες και πολλοί ήταν αυτοί που μιλούσαν για σαμποτάζ του τουρισμού της περιοχής και για αόρατους εχθρούς που θέλουν να βλάψουν το Τολό. Ελάχιστοι ήταν εκείνοι που υποστήριξαν πως οι μετρήσεις είναι χρήσιμες και βοηθούν στην βελτίωση του περιβάλλοντος της περιοχής.

Όμως μια του κλέφτη, δυό του κλέφτη τρεις και η κακή στιγμή ξέρασε και πάλι στην θάλασσα βρωμιές εν μέσω παραθεριστών που έντρομοι είδαν σκουρόχρωμα νερά να διασχίζουν την παραλία και να χύνονται μπροστά από ένα ξενοδοχείο και μια καφετέρια. 

Να σημειωθεί ότι το περιστατικό αυτό συνέβη πριν 10 ημέρες περίπου και το είχε αναδείξει ο έντυπος ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. Σήμερα δεν υπάρχει πρόβλημα πλέον.

Εκείνες τις ημέρες που συνέβη το περιστατικό, πολλοί προτίμησαν να κουκουλώσουν ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα από το να το αναδείξουν και να το αντιμετωπίσουν.

Αγωγός έτρεχε ανάμεσα από τις ξαπλώστρες και τους λουόμενους στο Τολό

Συγκεκριμένα την προπερασμένη Πέμπτη το μεσημέρι (20/7), λουόμενοι στο Τολό κατάγγειλαν πως σκουρόχρωμα νερά με αφρούς περνούσαν κάτω από τις ξαπλώστρες τους και έπεφταν στην θάλασσα. Μάλιστα είδαν υπάλληλο πλησίον ξενοδοχείου να σπεύδει με ένα φτυάρι να τα σκεπάσει να μην τα δουν και άλλοι λουόμενοι.

Αδιάψευστος μάρτυρας του συμβάντος και το σχετικό βίντεο του anagnostis.org:

Ειδοποιήθηκε από λουόμενους το Λιμεναρχείο το οποίο έφτασε αμέσως στο σημείο εκβολής. Ακολούθησαν στιγμές έντασης με τους λουόμενους θεατές.

Στη συνέχεια αντελήφθησαν προφανώς και οι επιχειρηματίες της περιοχής πως είναι προς το συμφέρον τους ο εντοπισμός της πηγής του προβλήματος και εξυπηρέτησαν τους λιμενικούς.

Αγωγός έτρεχε ανάμεσα από τις ξαπλώστρες και τους λουόμενους στο Τολό

Σύμφωνα με πληροφορίες τα δείγματα που πάρθηκαν από το Λιμενικό στάλθηκαν προς ανάλυση στο χημείο του κράτους στην Πάτρα ώστε να διαπιστωθεί περί τίνος πρόκειται.

Το λιμενικό σώμα ενημέρωσε τόσο τον Δήμο Ναυπλιέων όσο και την Περιφερειακή Διοίκηση για το συμβάν, ώστε να το διερευνήσουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, αφού οι αρμοδιότητες του λιμεναρχείου περιορίζονται στην θάλασσα και στην ακτή.

Αγωγός έτρεχε ανάμεσα από τις ξαπλώστρες και τους λουόμενους στο Τολό 

Ακόμα κι αν δεν πρόκειται για ρύπους, η εικόνα να τρέχουν νερά από έναν ανοιχτό αυλάκι στην παραλία είναι κάτι περισσότερο από τριτοκοσμική. Συμφώνα με πληροφορίες, ο αγωγός αυτός φέρεται να συνεχίζει μέχρι τον περιφερειακό του Τολού μεταφέροντας ότι σκουπίδια συλλέγονται στους δρόμους στην θάλασσα.

Την προπερασμένη Κυριακή, παραθεριστές που διαθέτουν ιδιόκτητες κατοικίες στο Τολό μας κατήγγειλαν πως μερικά μέτρα πιο πέρα από το καταγραμμένο συμβάν κολυμπούσαν μαζί με σερβιέτες και αηδιασμένοι βγήκαν τρέχοντας από την θάλασσα.

Αγωγός έτρεχε ανάμεσα από τις ξαπλώστρες και τους λουόμενους στο Τολό

Ο κόμπος έχει φτάσει πλέον στο χτένι και όποιος δεν βλέπει τι συμβαίνει στο Τολό το κάνει για να το συγκαλύψει.

Αν πραγματικά ενδιαφέρονται για το Τολό θα πρέπει να δουν κατάματα το πρόβλημα, όπως το βλέπουν καθημερινά οι τουρίστες.

Profile picture for user admin
admin - anagnostis.org

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.

YUBI2