Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τρίπολη Τζιούμης

Τρίπολη: Μουσείο και Αρχαιολογικός Περίπατος για την Αλέα Αθηνά

«Αναδεικνύουμε τα σημεία του Δήμου Τρίπολης, με σπουδαία ιστορία», τονίζει ο δήμαρχος της πόλης - Τι περιλαμβάνει το έργο - Ποια σημεία θα αναδειχθούν

Στην υπογραφή της σύμβασης, για το πολύ σημαντικό έργο, «Βελτίωση της λειτουργίας και ανάδειξη του ευρύτερου χώρου που περιβάλλει τον Αρχαιολογικό Χώρο Αλέας Αθηνάς και το Μουσείο με τη δημιουργία Αρχαιολογικού Περιπάτου», προχώρησε χθες(10/9/2020) ο Δήμαρχος Τρίπολης.

Ο κ. Τζιούμης μίλησε μία για μία «ιδιαίτερα χαρούμενη μέρα» για τον Δήμο Τρίπολης, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό το έργο θα αλλάξει εντελώς την εικόνα της περιοχής της Αλέας, όπου υπάρχει ένα εξαιρετικό Μουσείο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το έργο χρηματοδοτείται από την εταιρεία ΤΑΠ ΤΟΚ και οι εργασίες θα γίνονται υπό την εποπτεία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Ο εκτιμώμενος χρόνος ολοκλήρωσης του έργου είναι το ένα έτος.

«Εντάσσεται κι αυτό το έργο, στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει ο Δήμος Τρίπολης, να αναδείξει τα σημεία με σπουδαία ιστορία, ώστε η περιοχή να γίνει επισκέψιμη κι αυτό να αποφέρει προστιθέμενη αξία στην περιοχή της Τεγέας και συνολικά στον Δήμο μας» είπε στις δηλώσεις του ο κ. Τζιούμης και ανακοίνωσε ότι ο Δήμος Τρίπολης έχει έρθει σε συνεννόηση με τον ΟΤΕ, ώστε στην περιοχή αυτή να υπάρχει ελεύθερο wifi.

Τέλος, ο Δήμαρχος προανήγγειλε ότι στο νέο πρόγραμμα της ΤΑΠ ΤΟΚ, ο Δήμος Τρίπολης θα επιδιώξει τη χρηματοδότηση έργου ενοποίησης του αρχαιολογικού χώρου της Αλέας, με τον αρχαιολογικό χώρο της Επισκοπής, ώστε να δημιουργηθεί ένας μεγάλος αρχαιολογικός περίπατος, ένας πόλος έλξης για Έλληνες και ξένους τουρίστες.
 

Home design

Riviera Banner

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.