Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πορτοκάλια

Τρίβουν τα χέρια τους οι πορτοκαλοπαραγωγοί σε Άργολίδα και Λακωνία

Ικανοποίηση για την πορεία των Βαλέντσια και για την τιμή πώλησης.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι έμειναν οι παραγωγοί Βαλέντσια σε Λακωνία και Αργολίδα, τις δύο κεντρικές παραγωγικές περιοχές. «Είναι μία καλή χρονιά από όλες τις απόψεις. Στο παραγωγικό κομμάτι, οι ποσότητες και η ποιότητα ήταν σε πολύ καλά επίπεδα, ενώ η τιμή των 50 λεπτών είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική και τώρα που τελειώνουν οι ποσότητες ίσως ανέβει και λίγο ακόμη» τονίζει η Λιάνα Οικονόμου, παραγωγός Βαλέντσια από την Ερμιονίδα, στο ypaithros.gr.

Για μειωμένη παραγωγή, αλλά αυξημένες τιμές έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών ΑΣΕ Σκάλας Λακωνίας, Στέλιος Σαρρής: «Σίγουρα δεν είναι μία από τις καλύτερες χρονιές μας, αφού υπάρχει μείωση της παραγωγής μας κατά 25%, ενώ αντιμετωπίζουμε και ποιοτικά προβλήματα λόγω μικροκαρπίας. Το καλό είναι ότι οι τιμές βρίσκονται στα επιθυμητά επίπεδα και προσδοκούμε ότι τους αμέσως επόμενους μήνες θα φτάσουν τα 60 λεπτά. Από τον Μάρτη που ξεκινήσαμε με 20 λεπτά, τώρα βρισκόμαστε στα 40 με 45 και προχωράμε κανονικά».

Την ίδια στιγμή η αυξημένη ζήτηση λόγω κορωνοϊού οδήγησε σε άνοδο τις τιμές των ισπανικών εσπεριδοειδών κατά 82% σε σχέση με πέρυσι, όμως το ποσοστό της ενίσχυσης του εισοδήματος των παραγωγών δεν ξεπέρασε το 20%, συνεκτιμώντας τις μεγάλες απώλειες που είχε η παραγωγή.

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.