Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Παραλία Κονδύλι

Τρεις κοντινές παραλίες από το Ναύπλιο για διαφορετικά γούστα (Video)

Γιατί να πάει κάποιος σε Δρέπανο, Βιβάρι ή Κονδύλι.

Τρεις κοντινές παραλίες του Ναυπλίου από ψηλά. Κονδύλι, Βιβάρι και Πλάκα Δρεπάνου σας περιμένουν για να βουτήξετε στα καταγάλανα νερά τους. Διαφορετικές μεταξύ τους και έτοιμες να υποδεχθούν το κοινό τους, ανάλογα με τα γούστα του καθενός.

Κονδύλι και Πλάκα είναι βραβευμένες με Γαλάζια σημαία και αρκετά δημοφιλείς σε ντόπιους και επισκέπτες. Το Βιβάρι είναι περισσότερο γνωστό για τις ψαροταβέρνες κοντά στο κύμα και τη λιμνοθάλασσα που παρουσιάζει έντονο οικολογικό ενδιαφέρον.

Οδηγώντας από το Ναύπλιο, σε λιγότερο από ένα τέταρτο, πρώτα θα συναντήσετε την παραλία της Πλάκας στο Δρέπανο. Μία τεράστια σε μέγεθος, βοτσαλωτή κατά κύριο λόγο ακτή, με αμέτρητες επιλογές για φαγητό, καφέ και διασκέδαση κατά μήκος της.

Πλάκα Δρέπανο

 

Αφήνοντας το Δρέπανο και παίρνοντας τον δρόμο προς Κάντια και Ίρια, ο πρώτος οικισμός που θα συναντήσετε είναι το Βιβάρι. Ένα μικρό ψαροχώρι που χαρακτηρίζεται από την εντυπωσιακή λιμνοθάλασσα που δημιουργεί ένα καλλιτεχνικό σκηνικό, με ιδιαίτερες «πινελιές», λες και κάποιος ζωγράφος έσταξε μελάνι που χύθηκε στη θάλασσα. Η παραλία του μικρότερη και πιο ήσυχη από το πολύ κοντινό Κονδύλι.

Βιβάρι

 

Στην κοντινή παραλία Κονδύλι, υπάρχουν μερικές μαγευτικές λίμνες που έχουν όλες τις αποχρώσεις του καφέ. Το «πορτρέτο» συμπληρώνεται από το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, προσβάσιμο μόνο με βάρκα. Η δημοφιλής -και όχι άδικα- παραλία είναι ιδανική εκτός από κολύμπι και για θαλάσσια σπορ, και γιατί όχι για extreme καταστάσεις.

Η πρόσβαση στο Κονδύλι είναι εύκολη. Μετά το Βιβάρι θα συναντήσετε μια πινακίδα, η οποία θα σας καλεί να στρίψετε δεξιά για την αμμώδη παραλία. Αφού ακολουθήσετε τη σήμανση, σε λίγα μέτρα θα αποκαλυφθεί μπροστά σας ο κόλπος του Βιβαρίου και στη συνέχεια η παραλία Κονδυλίου.

Παραλία Κονδύλι Ναύπλιο

 

Τις τρεις αυτές παραλίες του Ναυπλίου κατέγραψε πρόσφατα ο Bill Xenos με το drone του, βίντεο το οποίο μπορείτε να απολαύσετε παρακάτω:

Home design

Riviera Banner

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.