Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

Εικόνα
Τι ζήτησαν οι εφοριακοί Αργολίδας από τον Πιτσιλή

Τους μετέθεσαν χωρίς να τους ρωτήσουν

Τι ζήτησαν οι εφοριακοί Αργολίδας από τον Πιτσιλή

Συνάντηση μεταξύ της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΔΟΥ και του Συλλόγου Αργολίδος - Κορινθίας με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή, πραγματοποιήθηκε με την παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.

Ο Σύλλογος Αργολίδος-Κορινθίας ζήτησε μεταξύ άλλων να ακυρωθούν οι αμοιβαίες μεταθέσεις των δύο υπαλλήλων με πρόβλημα υγείας που έγιναν από το Ναύπλιο στο Άργος και αντίστροφα, χωρίς την συναίνεση των ίδιων, δηλαδή χωρίς αιτήσεις, διαμαρτυρόμενος για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η διαδικασία.

Επίσης κατά την συνέντηση τέθηκε το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στους νεοδιόριστους που προέρχονται από την Περιφέρεια και θα τοποθετηθούν αρχικά στην Φορολογική Ακαδημία, οι οποίοι θα είναι αναγκασμένοι να επιβαρυνθούν οι ίδιοι με το κόστος διαμονής τους στην Αθήνα, για όλο το διάστημα των εννέα μηνών της επιμόρφωσής τους.

Επίσης τέθηκε για άλλη μια φορά το θέμα της διαφορετικής αντιμετώπισης της απόδοσης της προσωπικής διαφοράς στους νέους εφοριακούς μεταξύ της ΑΑΔΕ και του ΥΠΟΙΚ .

Τέλος έγινε συζήτηση για το κτηριακό και τις πιθανές συγχωνεύσεις.

Όπως σημειώνει η σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΔΟΥ:

«Ρωτήσαμε τον κ. Πιτσιλή τι σκοπεύει να κάνει με τις συγχωνεύσεις ΔΟΥ, αν θα προχωρήσουν και πότε και βάλαμε το θέμα των προβληματικών κτιρίων με ευκαιρία αυτό που έγινε πρόσφατα στη ΔΟΥ Καρδίτσας, που παραλίγο να πέσει το ταβάνι στα κεφάλια των συναδέλφων και από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.

Ρωτήσαμε και για την ΔΟΥ Καστοριάς», προσθέτοντας πως «διαμαρτυρηθήκαμε διότι σε κάποιες περιπτώσεις οι έφοροι δεν δίνουν άδεια στους συναδέλφους που συμμετέχουν στους προληπτικούς ελέγχους και δεν απορροφούν όλο το ποσό που προβλέπεται για υπερωρίες. Ζητήσαμε έξοδα κίνησης για τους ελεγκτές που μετακινούνται εντός Νομού για ελέγχους».

Παράλληλα, σημειώνεται πως «ζητήσαμε να γίνει ενημέρωση της βάσης δεδομένων του προγράμματος ΕΛΕΑΠ και πέραν του 2014, να γίνει έκδοση ΠΟΛ για τον έλεγχο απλογραφικών βιβλίων σε αντικατάσταση της ΠΟΛ.1072/2011, όπως και να δοθεί στους ελεγκτές το πρόγραμμα εκκαθάρισης από το ΚΕΠΥΟ», καθώς και μεσολάβηση της ΑΑΔΕ για έκπτωση στα πλοία για τους συναδέλφους που πηγαινοέρχονται από τα κοντινά νησιά ή όπου αλλού είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν πλοίο για να προσέλθουν στην υπηρεσία τους.

Ο κ. Πιτσιλής απάντησε πως «για τις μετακινήσεις ότι εφαρμόζεται από την ΑΑΔΕ μια γενική αρχή ότι όσοι έχουν κάνει Προϊστάμενοι και δεν επανακρίνονται σε μια υπηρεσία να μετακινούνται από αυτή. Αυτό είπε δεν σημαίνει ότι δεν είναι άξιοι, όμως και οι νέοι Διευθυντές πρέπει να μπορέσουν να λειτουργήσουν και να μην παρεμποδίζονται στο έργο τους. Για το θέμα που έθεσε ο Σύλλογος Αργολίδος-Κορινθίας επειδή υπάρχουν λόγοι υγείας δεσμεύτηκε ότι θα το επανεξετάσει.

Όσον αφορά τους νεοδιόριστους η απάντηση που πήραμε από τον κ. Καβαδά τον Γενικό Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών της ΑΑΔΕ, ήταν ότι επειδή διορίζονται στην Ακαδημία δεν μπορούν να δικαιολογηθούν δαπάνες και είναι παράνομο. Προτείναμε λοιπόν να βρεθεί ένας τρόπος να κάνουν την πρακτική τους στις εφορίες της Περιφέρειας από όπου κατάγονται οπότε ένα μεγάλο διάστημα πέντε μηνών θα βρίσκονται εκεί. Την λύση αυτή φαίνεται να την βλέπουν θετικά και μάλλον με αυτό τον τρόπο προσανατολίζονται, να μειώσουν το κόστος της οικονομικής επιβάρυνσης που θα υποστούν. Επίσης προτάθηκε να φιλοξενηθούν σε κτίρια του Δημοσίου εφ΄ όσον υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Σχετικά με την διαφορετική αντιμετώπιση στην απόδοση της προσωπικής διαφοράς ο κ. Καβαδάς είπε ότι το ΥΠΟΙΚ ερμήνευσε την διάταξη με το σκεπτικό ότι η 1η ημέρα διορισμού επέχει θέση αναγνώρισης του μεταπτυχιακού τίτλου ή της προϋπηρεσίας στο δημόσιο, οπότε δεν συμψηφίζεται με την προσωπική διαφορά. Όμως όταν ζήτησε από ΥΠΟΙΚ να το δώσουν γραπτώς δεν το έπραξαν, αντίθετα προφορικά αφήνουν να εννοηθεί ότι μπορεί να έχουν κάνει και λάθος. Επομένως αν ο κ. Καβαδάς το δώσει χωρίς να είναι νόμιμο θα του το καταλογίσουν γιαυτό σκέπτονται να κάνουν ερώτημα στο Ν.Σ.Κ.».

Παράλληλα, ο διοικητής ανέφερε για τις συγχωνεύσεις ότι θα προχωρήσουν μέσα στο 2020 αφού πρώτα λυθεί το πρόβλημα της εξεύρεσης κτιρίων. Η μόνη περίπτωση που μπορεί να προχωρήσει στο 2019 είναι η συγχώνευση της ΔΟΥ Αχαρνών με την ΔΟΥ Αγ. Αναργύρων. Οι υπόλοιπες στην Αττική θα είναι όλες Α΄ τάξης και θα ενωθούν ως εξής:

Οι 2 ΔΟΥ Περιστερίου μεταξύ τους, Π. Φαλήρου +Ν. Σμύρνης, Βύρωνας+ ΙΖ΄, Ηλιούπολη +Αγ. Δημήτριος, Χαλάνδρι +Ψυχικό Γαλατσίου+ΙΔ ,και το Μαρούσι θα γίνει Α΄ τάξης. Στην Θεσσαλονίκη: Η Καλαμαριά + Η, η Ιωνία +Α, η ΣΤ+Δ, η Ε, η Ζ, η Αμπελοκήπων ως έχουν.

Επίσης θα προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις στον Βόλο και στην Πάτρα.

Για τα κτίρια, σημείωσε ότι τις τιμές καθορίζει η επιτροπή στέγασης που αποτελείται από μηχανικούς. Αυτό πρότεινε να αλλάξει και να μπουν στην επιτροπή καθορισμού μισθώματος και στελέχη της ΑΑΔΕ. Επίσης είπε να αποκτήσει η ΑΑΔΕ τεχνική υπηρεσία. Για την ΔΟΥ Καρδίτσας την επισκέφθηκε ο ίδιος όταν έγινε το συμβάν και απειλήθηκε η ιδιοκτήτρια με τον εισαγγελέα αν δεν προβεί στις απαραίτητες εργασίες, παράλληλα γίνονται ενέργειες για μεταστέγαση.

Παράλληλα, για την ΔΟΥ Καστοριάς υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει επίσημο έγγραφο στην ΑΑΔΕ από την Κτηματική Υπηρεσία που να προτείνεται δημόσιο κτίριο.
 

Αν αύριο βρεθεί θα φύγουμε από το κτίριο του ιδιώτη ο οποίος έχει κάνει εργασίες για να είναι κατάλληλο.

Εν συνεχεία, δήλωσε άγνοια για τις άδειες δήλωσε άγνοια και μας παρέπεμψε στον κ. Σαΐτη όπως και για την κατανομή των υπερωριών. Είπε ότι είναι έτοιμο το ΦΕΚ για τις υπερωρίες του 2ου εξαμήνου οι οποίες είναι μέχρι 120 ώρες/ άτομο το εξάμηνο. Για τα έξοδα κίνησης των ελεγκτών επειδή δεν προβλέπεται νομικά ο κ. Καβαδάς πρότεινε να ζητήσουν οι υπηρεσίες αυτοκίνητα υπηρεσιακά και να πηγαίνουν με αυτά στους ελέγχους.

Όσον αφορά τα δύο πρώτα είπε ότι γίνονται ενέργειες για την υλοποίησή τους όσον αφορά δε το πρόγραμμα εκκαθάρισης οι υπηρεσιακοί παράγοντες ισχυρίζονται ότι δεν είναι απλό να δοθεί στους ελεγκτές.

Στο έβδομο θέμα η απάντηση που δόθηκε είναι να προσπαθήσει ο Σύλλογος Αττικής και Κυκλάδων να πετύχει εκπτώσεις όπως είχε κάνει και σε άλλες επιχειρήσεις».

 

 

Κοντός Banner

Αφίσα Μουσικού Σχολείου

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.