Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Epimelitirio Argolidas

Ψιλή άμμος Τολό

Τους έπιασαν επ' αυτοφώρω να παρανομούν σε παραλίες του Τολού και του Δρεπάνου

Αντιμετωπίζουν κατηγορίες επέμβασης επί του αιγιαλού χωρίς άδεια.

Όπως ανακοινώνει το Λιμεναρχείο Ναυπλίου, κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, στο πλαίσιο των διενεργούμενων από την υπηρεσία ελέγχων σχετικών με την προστασία του αιγιαλού της παραλίας και της θάλασσας, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω δύο ημεδαποί στις περιοχές Τολού και Πλάκας Ασίνης – Δρεπάνου.

Οι συλληφθέντες προέβαιναν σε μη επιτρεπόμενες επεμβάσεις επί του αιγιαλού, παραλίας και εντός της θάλασσας άνευ αδείας των αρμόδιων αρχών, κατά παράβαση των διατάξεων του Ν. 2971/2001 (ΦΕΚ Α΄285) όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει.

Οι συλληφθέντες κατόπιν εντολής κ. Εισαγγελέα Υπηρεσίας, αφέθησαν ελεύθεροι, αφού  σχηματίστηκε εις βάρος τους δικογραφία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιατί τους έγραψε το λιμεναρχείο σε Τολό και Πλάκα Δρεπάνου

Όπως αναφέρει το Λιμεναρχείο, ανάλογοι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλη την περιοχή αρμοδιότητάς του με σκοπό την προστασία των χώρων προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Επισημαίνεται ότι οι ποινές που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία για τους παραβάτες (άρθρο 29 του Ν.2971/01 (ΦΕΚ Α΄285) όπως έχει τροποποιηθεί, συμπληρωθεί και ισχύει) είναι ιδιαιτέρως αυστηρές και συγκεκριμένα:

  • Όποιος χωρίς άδεια ή με υπέρβαση αυτής ή με άδεια που εκδίδεται κατά παράβαση του νόμου αυτού επιφέρει στον αιγιαλό, την παραλία, τη θάλασσα, τον πυθμένα, τη ζώνη λιμένα … οποιαδήποτε μεταβολή με την κατασκευή, τροποποίηση ή καταστροφή έργων ή του εδάφους ή του πυθμένα με τη λήψη χώματος, λίθων ή άμμου ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο, ανεξάρτητα αν με τον τρόπο αυτόν επήλθε ζημιά σε οποιονδήποτε, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και με τα πρόστιμα που επιβάλλονται διοικητικά σύμφωνα με την παράγραφο 23 του άρθρου 3 του Ν. 2242/1994, που εφαρμόζεται κατά τα λοιπά.“.
  • Σύμφωνα με την παράγρ. 23 του άρθρου 3 του Ν. 2242/1994, ανεξαρτήτως των συντρεχουσών ποινικών ευθυνών, επιβάλλεται από την οικεία Λιμενική Αρχή πρόστιμο ύψους τουλάχιστον 1.500 ευρώ και μέχρι 29.347 ευρώ και για πολύ σοβαρές περιπτώσεις επιβάλλεται από τον Υπουργό Ναυτιλίας πρόστιμο έως 586.940 ευρώ.

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.