Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τον γύρο της Ελλάδας κάνει το δημοσίευμα του Αναγνώστη για τα Airbnb

Τον γύρο της Ελλάδας κάνει το δημοσίευμα του Αναγνώστη για τα Airbnb

Τι θα γίνει πλέον με όσους διαθέτουν διαμερίσματα για βραχυχρόνιες μισθώσεις σε πολυκατοικίες.

Η δικαστική απόφαση που απαγορεύει τη χρήση διαμερίσματος για βραχυπρόθεσμη ενοικίαση τύπου Airbnb σε πολυκατοικία του Ναυπλίου, το οποίο αποκλειστικά παρουσίασε ο Έντυπος «ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ», όπως αναμενόταν προκάλεσε Πανελλαδικό ενδιαφέρον, καθώς ανοίγει τον δρόμο και για άλλες αντίστοιχες διεκδικήσεις για πολλές υποθέσεις σε όλη τη χώρα.

Η απόφαση δέχεται την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των υπολοίπων ιδιοκτητών διαμερισμάτων της πολυκατοικίας, και καλεί τον ιδιοκτήτη που μισθώνει το σπίτι του με Airbnb να μην επαναλάβει στο μέλλον την επαγγελματική χρήση, ως τουριστικού καταλύματος και να περιοριστεί στη χρήση αυτής ως κατοικίας.

Επίσης απειλεί εις βάρος του προσωπική κράτηση ενός μηνός και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ για κάθε παράβαση του διατακτικού της παρούσας απόφασης.

Πρόκειται για την πρώτη απόφαση που κάνει δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα και ανοίγει την όρεξη και σε άλλους ιδιοκτήτες που αντιδρούν στη μίσθωση διαμερισμάτων στις πολυκατοικίες τους για χρήση Airbnb.

Το θέμα του Αναγνώστη αναπαράγεται πλέον απο αρκετά Πανελλαδικής εμβέλειας ΜΜΕ, με μερικά μόνο χαρακτηριστικά παραδείγματα παρακάτω:

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΔΩ

Home design

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.