Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ανδρέας Πουλάς Τολό

Τολό: Τι υποσχέθηκε ο Πουλάς στην Επιτροπή Φορέων κατά της Λειτουργίας Πυρηνελαιουργείου

Διπλωματική δήλωση από τον βουλευτή που ναι μεν εξέφρασε την στήριξή του στους κατοίκους του πρώην Δήμου Ασίνης, αλλά υποστήριξε και την αναγκαιότητα ύπαρξης των εν λόγω μονάδων στην περιοχή.

Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου, ο βουλευτής Αργολίδας του ΚΙΝ.ΑΛ. Ανδρέας Πουλάς παρευρέθηκε μετά από πρόσκληση, σε συνάντηση με την «Συντονιστική Επιτροπή Φορέων κατά της Λειτουργίας Πυρηνελαιουργείων στην περιοχή μας», στο Τολό.

Οι εκπρόσωποι των φορέων τον ενημέρωσαν για την ανησυχία τους και την έντονη αντίθεση τους σε οποιαδήποτε προσπάθεια χωροθέτησης πυρηνελαιουργείου στην περιοχή. Γιατί αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την υποβάθμιση και την μόλυνση του περιβάλλοντος και θα επιφέρει καταστρεπτικά αποτελέσματα στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής τους.

Όπως αναφέρει ο κ. Πουλάς:

«Δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε το γεγονός ότι η λειτουργία των πυρηνελαιουργείων αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ελαιοπαραγωγικής δραστηριότητας του νομού. Όμως αυτό θα πρέπει να γίνει με περιβαλλοντικούς και χωροταξικούς κανόνες, κάτι που δεν έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια και παράλληλα θα πρέπει να δοθούν οικονομικά κίνητρα στις επιχειρήσεις για την μετεγκατάστασή τους και την προσαρμογή τους στην περιβαλλοντική νομοθεσία”.

Κύριο μέλημά μας θα πρέπει να είναι η απρόσκοπτη οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, σε πλήρη αρμονία όμως με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και τη διαφύλαξη της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Τάσσομαι στο πλευρό των κατοίκων του παλαιού Δήμου Ασίνης και στις δίκαιες διεκδικήσεις τους για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της τουριστικής δραστηριότητας της περιοχής τους και θα υποστηρίξω κάθε νόμιμη ενέργεια τους».
 

Home design

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.