Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΚΕΔΕ τηλεδιάσκεψη

Τηλεδιάσκεψη στην ΚΕΔΕ λόγω κορωνοϊού

Οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία της καταπολέμησης της εξάπλωσης του ιού

Με τηλεδιάσκεψη συνεδρίασε το μεσημέρι της Δευτέρας 16 Μαρτίου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΕΔΕ με αποκλειστικό θέμα την διαχείριση των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Κορωνοϊού-Covid19.

Η ΚΕΔΕ πάντα στην πρωτοπορία των νέων τεχνολογιών και των προκλήσεων της εποχής εφάρμοσε την τηλεδιάσκεψη για να στείλει το μήνυμα σε κάθε Δήμο της χώρας για αξιοποίηση της τεχνολογίας ώστε οι Δήμοι να λειτουργούν χωρίς να καταστρατηγούνται τα μέτρα πρόληψης του Υπουργείου Υγείας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΕΔΕ έχει στείλει προτάσεις που συμπεριελήφθηκαν στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει προκαλέσει στη χώρα η εξάπλωση των κρουσμάτων του Κορωνοϊού.

Η Αυτοδιοίκηση προτίθεται συμβάλει σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας στην απρόσκοπτη συνέχιση προσφοράς αίματος από τους εθελοντές αιμοδότες.

Η ΚΕΔΕ θα μεταφέρει στην Κυβέρνηση την ανάγκη των Δήμων για οικονομική ενίσχυση καθώς τα έξοδα λόγω των έκτακτων αναγκών που έχουν προκύψει είναι μεγάλα.

Στην τηλεδιάσκεψη τέθηκε το θέμα για την ενίσχυση των καταστηματαρχών υγειονομικού ενδιαφέροντος μέσω της ελάφρυνσης  από τα τέλη τραπεζοκαθισμάτων.

Για τους πολιτικούς γάμους η Εκτελεστική Επιτροπή συμφώνησε αυτοί να γίνονται χωρίς καλεσμένους και παρόντες να είναι μόνο ένας υπάλληλος του Δήμου και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για την τέλεσή τους.

Προβληματισμός τέθηκε για  τη λειτουργία  των λαϊκών αγορών, θέμα το οποίο θα κριθεί τις επόμενες ημέρες.

Η Εκτελεστική συμφώνησε ότι τα Δημαρχεία της χώρας θα παραμείνουν ανοιχτά. Η αυτοδιοίκηση μένει στη θέση της, παρούσα σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές για τη χώρα.

Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ εξήραν το έργο των υπηρεσιών που μένουν στην πρώτη γραμμή της εξυπηρέτησης του πολίτη: Καθαριότητα, ΚΕΠ,  Ύδρευση /Αποχέτευση, Κοινωνικές και Διοικητικές υπηρεσίες.

«Η Αυτοδιοίκηση βρίσκεται στις επάλξεις και πάντα θα είναι το στήριγμα των πολιτών στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και αρωγός στο σχέδιο της Κυβέρνησης για τον περιορισμό των κρουσμάτων της φονικής πανδημίας», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπασπεργίου.

Home design

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.