Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Δήμας τηλεδιάσκεψη

Τηλεδιάσκεψη Δήμα–Γεωργιάδη με αμερικάνικες πολυεθνικές εταιρείες

Στόχος η υποδοχή επενδύσεων από ένα ευρύ πλέγμα επιχειρηματικών κλάδων

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησαν χθες ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Χρίστος Δήμας με διευθύνοντες συμβούλους και ανώτατα στελέχη 22 αμερικανικών πολυεθνικών εταιριών από ένα ευρύ πλέγμα κλάδων, όπως η τεχνολογία, η έρευνα, η βιοτεχνολογία, η ενέργεια, ο τουρισμός, η φαρμακοβιομηχανία, η αμυντική βιομηχανία και τα logistics.

Την τηλεδιάσκεψη οργάνωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ Geoffrey Pyatt.

Τον περασμένο Μάρτιο είχε προγραμματιστεί η υποδοχή αμερικανικής επενδυτικής αποστολής, αποτελούμενης από επιχειρηματίες σε διάφορους τομείς προκειμένου να συζητηθούν οι προοπτικές των επενδύσεων αλλά και η επέκταση και διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και αμερικανικών επιχειρήσεων, ερευνητικών κέντρων και πανεπιστημίων. Δυστυχώς λόγω του #Covid_19 η αποστολή αναβλήθηκε.

Στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη όλοι οι συμμετέχοντες  απέδωσαν τα εύσημα στον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα διαχειρίστηκε την υγειονομική κρίση, κερδίζοντας με αυτόν τον τρόπο την επιπλέον εμπιστοσύνη των αγορών. 

Η συζήτηση αφορούσε κυρίως τις προοπτικές που έχουν δημιουργηθεί για την προσέλκυση περισσότερων επενδύσεων και συμφωνήσαμε να προετοιμάσουμε τις διαδικασίες προκειμένου να επαναπρογραμματίσουμε τις συζητήσεις το συντομότερο δυνατόν στην Ελλάδα.

Home design

Riviera Banner

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.