home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΟικονομίαΑρχείο

Τι θα γίνει με κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής σε Αργολίδα και Σπάρτη. Ανοίγουν ή όχι;

Σύγχυση δημιουργήθηκε αναφορικά με το άνοιγμα των κομμωτηρίων και κουρείων στην Αργολίδα, τη Σπάρτη και τις υπόλοιπες περιοχές που βρίσκονται σε σκληρά lockdown.

Όπως διευκρίνισε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής και περιποίησης άκρων (μανικιούρ, πεντικιούρ) θα παραμείνουν κλειστά στις «κόκκινες» περιοχές.

«Στις κόκκινες περιοχές αναστέλλονται όλες οι υπηρεσίες, με εξαίρεση τα καταστήματα του λιανεμπορίου που θα λειτουργούν με τη μέθοδο του click away και τα ΚΤΕΟ» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων, ο ίδιος επεσήμανε ότι η αναλογία για τα καταστήματα είναι ένας πολίτης ανά 25 τμ, με εξαίρεση τις υπηρεσίες, ενώ υπογράμμισε ότι σε όσες επιχειρήσεις επιθυμούν μπορούν να κρατήσουν μέρος του προσωπικού τους σε αναστολή τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Με βάση τα παραπάνω, όπως ενημέρωσε σχετικά το Σωματείο Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Αργολίδας, τα καταστήματα κουρεία και κομμωτήρια στην Αργολίδα λόγω των περιοριστικών μέτρων θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεοτέρας.

Τι ισχύει για τις υπόλοιπες περιοχές

«Χωρίς χρονικό περιορισμό θα γίνονται οι επισκέψεις σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, όπου οι πελάτες πηγαίνουν με ραντεβού», διευκρίνισε στον ΑΝΤ1 ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, σημειώνοντας ότι στα εν λόγω καταστήματα ο πελάτης θα μπορεί να μείνει μέχρι να ολοκληρωθεί η παροχή υπηρεσιών για την οποία έχει μεταβεί σε αυτά, πάντοτε με την αποστολή του σχετικού sms.

Όπως τόνισε, αναφορικά με το νέο πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς από τη Δευτέρα, ο χρονικός περιορισμός των δύο ωρών αφορά τις επισκέψεις σε καταστήματα για αγορές, αναφέροντας ότι στόχος είναι η διευκόλυνση των ανθρώπων της αγοράς και των καταναλωτών και τονίζοντας ότι πρέπει να αποφεύγονται σε κάθε περίπτωση ο συνωστισμός και οι συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους. 

Οι προϋποθέσεις για τους κλάδους των υπηρεσιών:

Σε ότι αφορά τα κομμωτήρια, τα κουρεία, τα κέντρα αισθητικής και τις διαιτολογικές υπηρεσίες θα ισχύουν τα εξής:

  • Απόσταση μεταξύ θέσεων εργασίας: 2 μέτρα.
  • Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού, μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων.
  • Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους, να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες.
  • Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ.
  • Προαιρετική λειτουργία την Κυριακή, 24 Ιανουαρίου.
  • Ισχύουν επίσης οι περιορισμοί τέσσερα άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. συν ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον. Για τις υπηρεσίες πλην των κομμωτηρίων, κουρείων και διαιτολογίας, απαιτείται η ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος τύπου plexiglass.
  • Ο πληθυσμός των πελατών είναι ενιαίος, ανεξαρτήτως επιπέδων ορόφων και δεν συμπεριλαμβάνει τους εργαζόμενους.
  • ΚΤΕΟ: Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνον κατόπιν ραντεβού, μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων. Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους , να διατηρούν κατάλογο με τα ραντεβού, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα. Η χρήση μάσκας προστασίας στο προσωπικό εργασίας είναι υποχρεωτική , όπως και η χρήση αντισηπτικού και γαντιών μιας χρήσης.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button