Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κιτσομάνης Garden Hall

remax

Τι πήγαν να κάνουν 15 Αργείτες μαθητές στο Βουκουρέστι

Ταξίδι στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Κινητικότητας Erasmus+
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΠαρ. 19 Απρ. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Άργους συμμετείχε σε δράση στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Κινητικότητας Erasmus+ με τίτλο « Erasmus+ Vehicles» κατά το χρονικό διάστημα από 19 Μαρτίου έως 2 Απριλίου στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας.

Συνολικά 15 μαθητές από τον τομέα Μηχανολογίας, και συγκεκριμένα: 10 μαθητές από τις Ειδικότητες Μηχανολογικών Κατασκευών και Οχημάτων της Γ’ τάξης και πέντε μαθητές από τον Τομέα Μηχανολογίας της Β’ τάξης.

ΕΠΑΛ Άργους Erasmus

Οι μαθητές επισκέφθηκαν πληθώρα χώρων εργασίας, εκπαίδευσης και κατάρτισης παίρνοντας μέρος σε μια πολυδιάστατη δράση κινητικότητας.

Πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο της εκπαίδευσης/κατάρτισης επισκέφθηκαν:

 • Το Πολυτεχνείο Βουκουρεστίου (Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών) και αναλυτικότερα τα εργαστήρια Θερμοδυναμικής, Ψυκτικών, Εγκαταστάσεων και Οχημάτων
 • Τις εκθέσεις αυτοκινήτων Tiriac και Ferrari/Aston Martin
 • Τα συνεργεία αυτοκινήτων Avantage και Damar
 • Το εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων της Ford στην πόλη της Craiova

ΕΠΑΛ Άργους Erasmus

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων επισκέφθηκαν:

 • Το Τεχνολογικό Μουσείο
 • Το Πολεμικό Μουσείο
 • Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας
 • Τον πύργο Bran στην Τρανσυλβανία καθώς και την πόλη του Brasov

Στο Πολυτεχνείο Βουκουρεστίου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία και την τιμή να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους παρακολουθώντας εισηγήσεις των κυρίων Καθηγητών του Πολυτεχνείου.

ΕΠΑΛ Άργους Erasmus

Οι μαθητές συνομίλησαν και  συνεργάστηκαν άψογα με επαγγελματίες του χώρου κατασκευής και επισκευής οχημάτων διευρύνοντας τους μαθησιακούς τους ορίζοντες. Είχαν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με πρότυπους χώρους εργασίας και πρακτικής άσκησης, θέτοντας έτσι την βάση για μελλοντική επιτυχή διεξαγωγή σχετικών δραστηριοτήτων.

Ευχαριστίες απευθύνονται προς τον κύριο Ιωάννη Παπαϊωάννου, διευθυντή του Φορέα Υποδοχής (Athena Study and Training SRL), για την αμέριστη υποστήριξή του όλες τις ημέρες και ώρες του προγράμματος.

ΕΠΑΛ Άργους Erasmus

Παράλληλα ευχαριστιές απευθύνονται προς τον εκπαιδευτικό κύριο Ιωάννη Γλεντζέ για τον σχεδιασμό και τον συντονισμό του όλου προγράμματος,  καθώς και τους εκπαιδευτικούς, κυρία Μαρία Φαρμάκη και κύριο Παναγιώτη Μπίσκο οι οποίοι συνόδευσαν τους μαθητές καθοδηγώντας τους και υποστηρίζοντάς τους.

Η επιτυχής διεξαγωγή του προγράμματος θα ήταν αδύνατη χωρίς την χρηματοδότηση από  το Ίδρυμα  Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.).

Κάθε δράση δεν είναι παρά η υλοποίηση ενός οράματος. Ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑ.Λ. Άργους κύριος Νίκος Τσιπιανίτης, ένθερμος υποστηρικτής δημιουργικών και συνεργατικών δράσεων και προγραμμάτων που προάγουν την εποικοδομηστική και διερευνητική  γνώση, και με την πλήρη αποδοχή και στήριξη όλων των εκπαιδευτικών του 1ου ΕΠΑ.Λ. και του 1ου Ε.Κ. Άργους,  έθεσε τις βάσεις υλοποίησης του προγράμματος.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

 • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
 • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
 • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.