Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κιτσομάνης Garden Hall

Tι μπορούν να κάνουν τα παιδιά σας στην Επίδαυρο όσο παρακολουθείτε παράσταση (Vid)

Το Φεστιβάλ έχει τη λύση
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΔευ. 17 Ιουν. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Αντίστροφη μέτρηση για το φεστιβάλ Επιδαύρου που ανοίγει αυλαία αυτή την Παρασκευή με τον διεθνούς φήμης Μπομπ Ουίλσον να παρουσιάζει Οιδίποδα και παράλληλα, ανοίγει και το εργαστήρι για απασχόληση των παιδιών την ώρα της παράστασης.

Τα εργαστήρια έχουν θέμα την εκάστοτε παράσταση που παρουσιάζεται, ώστε αμέσως μετά η οικογένεια να μπορεί να συζητήσει πάνω στο έργο.

Δημιουργική απασχόληση παιδιών

«Πολλές φορές έχουμε αντιμετωπίσει ένα ευαίσθητο ζήτημα που προκύπτει σε σχέση με τις παραστάσεις της Επιδαύρου: ολόκληρες οικογένειες έρχονται γεμάτες προσδοκίες για να δουν μια παράσταση που παίζεται εκείνη την ημέρα στο θέατρο, χωρίς να έχουν επιβεβαιώσει αν η καταλληλότητα του θεάματος επιτρέπει την είσοδο παιδιών και κυριότερα, χωρίς να έχουν ενημερωθεί καν ότι τα παιδιά κάτω των 6 ετών δεν επιτρέπεται να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις. Επίσης, πολλοί άνθρωποι δεν ξεκινούν καν για την Επίδαυρο επειδή ακριβώς δεν έχουν που να αφήσουν τα παιδιά τους».

Με αυτό το σκεπτικό η καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων εγκαινίασε το 2016 τη δημιουργική απασχόληση για παιδιά στην Επίδαυρο η οποία έκτοτε πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία και έχει αγκαλιαστεί με ενθουσιασμό από τα παιδιά και τους κηδεμόνες τους.

Εργαστήρια για παιδιά 4 με 12 ετών

Η δημιουργική απασχόληση για παιδιά στην Επίδαυρο συνεχίζεται φέτος για τέταρτη χρονιά. Απευθύνεται σε παιδιά 4-12 ετών και σκοπό έχει τη δημιουργική απασχόλησή τους ενώ οι κηδεμόνες τους παρακολουθούν παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο.

 

Η θεματική των εργαστηρίων θεάτρου, κίνησης, μουσικής, εικαστικών εμπνέεται από τα θέματα της εκάστοτε παράστασης, με ενότητες χωρισμένες και διαμορφωμένες, ανάλογα με το γνωστικό και ηλικιακό επίπεδο των παιδιών, έτσι ώστε να λειτουργεί το εργαστήριο ως μια γέφυρα επικοινωνίας, όπου κηδεμόνες και παιδιά, μπορούν να μοιραστούν, μέσα από το δικό τους φίλτρο, τα θέματα της παράστασης που παίζεται στο θέατρο.
 

 

 

 

Πρωτοψάλτη

ΛΕΛΕΚΙΟΣ ΦΙΕΣΤΑ 2019

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
Profile picture for user admin
admin - anagnostis.org